Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

AK Parti fabrika ayarlarına dönüyor

Dün Ankara'da tarihi bir kurultay izledik.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün sonra evine yani kurucusu olduğu AK Parti'ye geri döndü. Arena Spor Salonu'ndaki kurultaya geldiğinde 3 Kasım 2002'deki seçimlerin ardından Ankara'da yaptığı balkon konuşmasını hatırladım. Yüzünde aynı heyecan, aynı duygusallık, aynı millet aşkı vardı.
Peki ya evi bıraktığı gibi miydi?
Bu soruya pek de 'evet' diyemeyeceğim. Zira son dönemde pirincin içinde türeyen beyaz taşları mı ararsınız, haddini aşanları mı, kendine verilen emanete ihanet edenleri mi, kardeşler arasına nifak tohumları ekenleri mi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nerede kalmıştık" diyerek besmele ile başladığı kurultay konuşmasında parti içinde yorulanlara, yolunu kaybedenlere, geride kalanlara ince ince mesajlar verdi. AK Parti'nin mevzi kaybetmeyeceğini anlattı. Başına geçtiği partisinin yeniden reformun, hizmetin, demokrasinin ve değişimin adresi olacağının sözünü verdi. Kim dönerse dönsün kendisinin yolundan dönmeyeceğini söyledi. Allah ömür verdikçe millete hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizdi.
Erdoğan'ın konuşmasından anladığım şu: İçeride fitne çıkaranlara mukabele edecek.
Haklı da... Çünkü fitne adam öldürmekten daha kötüdür.
Türkiye'nin içeride ve dışarıda bu kadar düşmanla boğuşurken parti içindeki kavgalara ayıracak vakti de enerjisi de yok. Bu açıdan iktidarda bulunan AK Parti'nin de 2002 ruhuyla tabir yerindeyse fabrika ayarlarına geri dönerek yeniden ülke adına bir diriliş hikâyesi yazması gerekiyor. İlk iktidara geldiği günkü gibi, ekonomide, siyasette ve dış politikada reformlarıyla, ilkelerinden ödün vermeden, değişimin teminatı olduğunu göstererek, hedeflerinin çıtasını yükselterek, işin sırrının millete hizmet olduğunu unutmadan hareket etmesi 2019'u da 2023'ü de 2071'i de görmesini sağlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması da kurultayda seçilen "Yeni atılım dönemi:
Demokrasi- Değişim- Reform" başlığı da bu vizyonu gösteriyor.
Bana göre, 21 Mayıs AK Parti'de fitne döneminin sona ereceği, ülke için güçlü sürecin başlayacağı bir gün olarak kayda geçecektir. Artık sen, ben değil, güçlü ve büyük Türkiye hedefi var.
Herkes yeni Erdoğan dönemini böyle okusun lütfen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA