Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Adil Öksüz’ün ByLock mesajlarında ne var?

250 şehit verdiğimiz 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin birinci yıl dönümünde gazetemizin Yazı İşleri Müdürü ve Daily Sabah'ın köşe yazarı Yahya Bostan çok önemli detayların olduğu ufuk açıcı bir kitap yazdı. FETÖ soruşturmalarının bir numaralı delili ByLock'un hikayesini akıcı ve kolay bir anlatımla dile getirdiği kitabın adı "Kod Adı Bay Bay"...
Bostan, kitabında örgütün haberleşmesini yer altına neden indirdiğini, ByLock'u nasıl planladığını, FETÖ'nün dijital haberleşme ağının istihbarat teşkilatı tarafından hangi yöntemle çökertildiğini iyi bir kurguyla anlatıyor.
237 sayfadan oluşan kitapta öyle bilgiler var ki, bugüne kadar dillendirilmeyen...
Malum, hepsi bir yazıya sığmaz.
Onun için alıp okumanızı tavsiye ederim.
Benim kitapta dikkatimi çeken birçok detay var.
Örneğin, hani 15 Temmuz'un kara kutusu, cuntacıların milete bomba yağdırdığı gece Akıncılar Hava Üssü'nde yakalanan ama ne hikmetse gözaltına alındıktan iki saat sonra serbest bırakılan sonra da sırra kadem basan Adil Öksüz var ya... İşte onunla ilgili... Bostan kitabında, bildiğim kadarıyla en son cep telefonu sinyali Anadolu Yakası'nda Dumankaya İnşaatları'nın olduğu bölgede alınan Adil Öksüz'ün de 141088 kimlik numarasıyla ByLock kullandığını ve 13 kritik mailinin tespit edildiğini yazmış.
Eminim, Öksüz'ün mail trafiği, hangi adreslerle yazıştığı, talimatları örgütün beyin takımı konusunda emniyet ve yargıya ufuk açan bir rehber olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA