Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Şu KİT’lere bakın!

Kurumlar Vergisi rekortmenleri listesinde bana göre önemli bir detay daha var. Önceki yılları hatırlayın. Eminim, hepinizin hafızasında kamu iktisadi teşebbüsleriyle (KİT) ilgili şu haberler kalmıştır: "Enerji KİT'leri iflasın eşiğinde", "Hazine KİT'lerin açığını kapatmak için borçlandı", "Hükümetlerin oy avcılığı KİT'leri batırıyor"...
Bugün geldiğimiz noktaya bakın. Kamuda iyi yönetişim ilkeleriyle şirketler kârlılık ve verimlilik açısından özel sektörle yarışacak konuma geldi.
Bu sebeple, Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Petrolleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İller Bankası, Eti Maden, PTT gibi birçok KİT vergi rekortmenleri listesine giriyor. Keza, 14-15 yıl önce yazdıkları görev zararları nedeniyle Hazine'nin başına bela olan kamu bankaları da öyle... Bugün özel bankaları dahi geçmiş durumdalar. Yazdıklarım 'yağcılık' filan değil. Haa, böyle nitelemek isteyene de tek çift lafım olur: Siz de riyakârlık yapmayıp, iyiye giden şeyleri de görün!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA