Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

THY Konya’ya direkt uçursun

Takip edenleriniz olmuştur. Turkuvaz Medya Grubu olarak 15 Temmuz sonrasında dünyada birçok başkenti ziyaret ederek Türkiye'ye karşı yürütülen algı operasyonlarını kırmaya çalıştık. SABAH Yazarlar Kulubü, Brüksel'den Berlin'e Washington'dan Londra'ya kadar pek çok şehre giderek Türkiye'nin tanıtım elçiliğini üstlendi. Şimdi de Anadolu'da benzer etkinlikleri gerçekleştirmek üzere yola çıktık.
İlk durağımız Konya oldu. Şehir, M.Ö. 7000 yılına kadar giden tarihin izlerini taşıyor. Ören yerleri, tarihi ve doğal sit alanlarıyla zengin bir mirasa sahip. Selçuklu Devletleri'nin başkentliğini yapan Konya'nın Hz. Mevlana ve Nasreddin Hoca gibi dünya çapında tanınan şahsiyetleri var. Bu da şehri önemli bir turizm destinasyonu haline getiriyor. Şehirde il merkezinde 6, ilçelerde 4 olmak üzere toplam 10 tane müze bulunuyor.
Peki şehir turizmden yeterince pay alabiliyor mu?
"Konya'da SABAH" etkinliğinde düzenlenen öğle yemeğinde bunu enine boyuna konuşma fırsatı bulduk. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in anlattıklarına göre, turist sayısı 15 yılda katlanmış. Akyürek, yurtdışındaki fuarların birçoğuna gittiklerinde şehrin Mevlana kenti olarak bilindiğini söylüyor. Bu kadar popüler olmasına karşın Konya'ya gelen yabancı turist sayısı yeterli mi? Elbette değil...
Şehre gelen turistlerin yarısından fazlası hâlâ yerliler. Kayseri-Nevşehir'e gelen Uzakdoğulu ve Van-Kars'a gelen İranlı turistin şehre nasıl çekileceğinin formülünü ise yerel yöneticiler veriyor.
Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Türk Hava Yolları (THY) ile görüştüklerini söylüyor. Konya, THY'ye "İran-Konya-Lefkoşa" uçuşları başlatmasını önermiş. Hatta şehrin turizmcileri yıllık 10 bin koltuk garantisi dahi sunmuş. THY'nin konuya sıcak baktığını belirtiyorlar. Sanırım, 2016'daki görüşmeler Türkiye'deki siyasi ve jeopolitik ortamdan biraz etkilenmiş. Ancak önümüzdeki günlerde THY'nin Konya'ya yurtdışından direkt uçuş başlatma konusunu gündemine alacağına eminim.
Bu gerçekleşirse tarımdan sonra sanayide öne çıkmaya başlayan Konya'yı turizmde de kimse tutamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA