Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Ev hanımına kargo taşıtacak

Aras Kargo’nun kayyum olarak atanan Genel Müdürü Nuri Bulduk, “Üniversite öğrencileri ile ev hanımlarının bisiklet ve arabalarıyla part-time dağıtım yapacakları bir sistem üzerinde çalışıyoruz” dedi

Ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kayyum atanan Aras Kargo'nun Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk, acentelik sistemine yeni bir açılım kazandıracaklarını belirterek, "Sabit primi kaldırıp onun yerine daha çok sattıkça daha çok kazanacakları bir sistem getiriyoruz. Çünkü kurye akşama kadar 100 tane de dağıtsa, 110 tane de dağıtsa aynı parayı alıyor. Bunun yanında birtakım teşvikler de vereceğiz. Üniversite öğrencileri ve ev hanımlarına bisikletinle ya da arabanla gel, part time sözleşmeli kurye hizmeti yap diyeceğiz. Bunlar henüz uygulanmıyor, bakacağız" dedi.



YÜZDE 30'LUK TASARRUF
Teknolojik yatırımlarla teslim edilemeyen kargo miktarını yüzde 25 seviyesinden 10'un altına çektiklerini belirten Bulduk, "Hedefimiz başarı oranını en az yüzde 96'ya çekmek. Dünyada hiçbir şirket bu oranı yüzde 100 yapamıyor" dedi. İlk etapta kuryelerle dağıtım konusunda toplantı yaptıklarını anlatan Bulduk, şöyle konuştu: "Kimseyi kendisine günlük verilen kargonun tamamını dağıtamadığı için işten çıkarmayacağımı anlattım. Ama yalan söylerlerse çözüme engel olacaklarını belirttim. Kuryelerle konuştuktan sonra sorunu tespit edip teknolojik yatırım yaptık. İnsanların kargolarının nerede olduğunu görebilecekleri bir aplikasyon geliştirdik. Müşteri ilişkileri ve çağrı merkezi yönetimini de gözden geçiriyoruz. Yeni yatırımlar yapacağız." Yaptıkları çalışmalarla yüzde 30 tasarruf sağladıklarını söyleyen Bulduk, satış artırıcı uygulamalar ve tasarruf tedbirleriyle 5 ayda geçen yıla göre yüzde 20 büyüme sağladıklarını da vurguladı. Günde yaklaşık 500 bin gönderi taşıdıklarını söyleyen Bulduk, "İlk işimiz zamanında teslim performansımızın neden düşük olduğunu tespit etmek oldu" dedi.

SADAKAT KART ÇIKARIYOR
Sadakat projesi uygulamayı düşündüklerini söyleyen Bulduk, "Bir platform hazırlıyoruz. Bireyseller de kurumsallar da gönderim yaptıkça Aras puan ya da Aras para kazanacak. Bunu yaptığımız zaman müşteri sadakatini daha da artıracağız, hem de diğer müşterilerimize ayrı bir satış kanalı sunmuş olacağız" diye konuştu.

HİÇ KİMSE SÜPERMEN DEĞİL
1 Haziran'da göreve başladığını, profesyonellerden oluşan bir ekip kurduğunu anlatan Bulduk, "Hiç kimse süpermen değil. İlk önce yapıyı dinamik hale getirdik. Organizasyonel dönüşümü gerçekleştirdik. Şimdi operasyonel dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Sorunları tespit ediyor, çözümleri üzerine düşünüyor, yenilikler tasarlıyoruz" dedi.

1 MİLYAR TL CİROYU GEÇERİZ
Başladıklarında şirketin kasasında da 124 milyon TL nakit olduğunu söyleyen Bulduk, "Üstelik hiçbir borcu ve banka kredisi yok. Şirketin 12 bin çalışanı, 29 transfer merkezi, 825 şubesi, 4 bin araçlık filosu var. İnşallah sene sonunda çok büyük bir aksilik olmazsa 1 milyar TL ciroyu geçeceğimizi görüyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA