Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Yemin ederim film gibiyiz!

Ne cam filmiymiş yahu... Hükümet bana göre haklı olduğu terör gerekçeli yasağı tekrar getirince kıyamet koptu. Adana'dan Bursa'ya Ankara'dan İstanbul'a her yerde protesto gösterileri başladı. Oto aksesuvarcıları ellerinde "Modifiye suç değil, yaşam tarzımız" pankartlarıyla sokağa çıktı. Ülkenin ana muhalefet partisinin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "meydana dökülen 50 kişiden bana ekmek çıkar mı" mantığıyla konuyu grup toplantısına taşıdı. Sosyal medyada hashtag'ler açıldı. Olay FETÖ kumpasına bile bağlandı.
Tamam 5.5 milyon kişi arabasının camına taktırmış... Sökmezlerse 206 ila 427 TL ceza geliyor. Söktürme parası 150 TL'den başlıyor. Bir tek fabrika çıkışlı araçlara ceza kesilmiyor. Cam filmi takan esnaf belki dükkânını kapatmayla karşı karşıya...
Ama bu işin toplumsal infiale dönüşmesi ya da dönüştürülmeye çalışılması sizce de trajikomik bir iş değil mi?
50 litrelik bir depo yılbaşında 258 liraya doluyordu, şimdi cepten 275 TL çıkıyor. Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girmese Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni bir gecede yüzde 40 artırıveriyordu.
Oran yüzde 25'e indirilse de 1300 CC'nin altı bir araç için bu yıl 646 lira ödenirken, şimdi 743 lira yatıracağız. Yurtdışından araba alanları da kur vurdu. İthal araba fiyatı döviz kurlarındaki artışın etkisiyle yılbaşından bu yana ortalama 25-30 bin TL fark yükseldi. Hiçbirinde bu kadar gürültü koparılmadı.
Fakat cam filmimize dokundurtmayız!
Vallahi ben de aynı kafaya sahip olmak istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA