Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Gelin Aselsan’ı Türkler’e açın!

TSK'nın yerli ve milli silahlarla başlattığı Afrin Harekatı ABD'yi o kadar rahatsız etti ki... Ne yapacaklarını şaşırdılar! Siyasi manevraları bir kenara bırakın, ekonomik şantaja başladılar. Savunma sanayisinin yerlileşmesinde temel rolü oynayan Aselsan'ın halka arzına kartel mantığıyla teklif vermeyen ABD'li bankalar bana göre bu misillemenin bir parçası...
Daha önce Türkiye'de 'çöp' satılacak olsa aracılık yapmaya soyunan Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Credit Suisse, Citigroup, Morgan Stanley ve JP Morgan bir anda halka arzdan çekildiler. Bunu 'fiyatta anlaşamadıkları' gibi masum bir nedenle yaptıklarını zannetmiyorum. Belli ki, Türkiye Cumhuriyeti üzerine oynanan oyunun ekonomik bacağındalar.
Şimdi Aselsan yönetimine bir çağrıda bulunmak istiyorum!
Bırakın, yabancı aracı kurumları...
Türkiye'de aracı kurum mu yok? Gidin İş Yatırım'a, Deniz Yatırım'a, Garanti'ye, Akbank'a, Ünlü&Co'ya... Hisse senedi şu anda 35 TL mi? Yüzde 15'lik hisseyi 32 TL'den (iskontolu) satışa çıkarın.
Böylesine gözde bir hisseye içinde bulunduğumuz konjonktürde Türk yatırımcılar akın etmez mi? Vallahi halka arzdan beklenen 1 milyar dolar 1 saatte toplanır. Daha geçen gün Trabzon Limanı ve Safkar'ın halka arzına gelen talebi gördük. Türk halkının yatırıma koşa koşa geldiği günlerdeyiz.
Hele bu Aselsan gibi bir firma olduğunda arzın kat be kat üstü talep geleceğinden eminim.
Ya da...
Özel sektör tahvil ihracına çıkın. Yeni yatırımlar için gerekli parayı Türk milleti kapınızın önüne yığar.
Velhasıl, illa halka arz için yabancı aracı kurumun olmasına gerek yok.
Diyeceksiniz ki, hisselerin yüzde 28'i yabancıların elinde...Onlar bu restleşmeden etkilenir mi?
Hayır efendim etkilenmez.
Zira bu halka arza teklif gelmediği haberlerinin yaşandığı gün hissede en çok alıcı kim biliyor musunuz? Deutsche Bank, Credit Suisse, Citibank ve Merrill Lynch...
Yani yabancılar altın yumurtlayan tavuktan vazgeçmez.
Bundan sonra Aselsan yönetiminin halka arzla ilgili atacağı adım sadece şirkete kaynak meselesi değildir, milli bir meseledir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA