Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Organize İşler 3!

Pazartesi akşamı yaşananlar tam beyaz perdelik… Öyle organize bir iş döndürülüyor ki... Filmi çekilse gişe rekoru kırar.
Malum, YSK önceki akşam ayyuka çıkmış kanunsuzlukların olduğu şaibeli İstanbul seçiminin 23 Haziran'da tekrarlanmasına karar verdi.
Karardan önceyi ve sonrayı gözünüzün önüne getirin.
Ne oldu?
İstanbul seçimleriyle ilgili açıklama yapılmadan birkaç saat önce ekonomi basını olarak Koç Holding'in başına geçtiğinden bu yana yüzünü görmeye pek de alışkın olmadığımız Ömer Koç kamerada belirdi. Adaylık sürecinde epeyce hasbıhal ettikleri Ekrem İmamoğlu'yla istikşafi görüşmelerde bulundu.
İptal kararı çıkar çıkmaz Kadıköy, Şişli, Beşiktaş gibi ilçelerde 15 Temmuz'da tankların geçişini alkışlayanlar tencere-tava çalmaya çıktı.
Sonra bir anda sosyal medya üzerinden algı spekülatörleri devreye girdi. AK Parti'nin PKK'nın uzantısı HDP ile ortaklık kuracağı yalanı üfürüldü. MHP ile ittifaka nifak tohumu atılmaya çalışıldı.
Arkasından TV ekranlarına Beylikdüzü'nden bir miting alanı getirildi. Önceden çalışılmış veya çalıştırılmış mimikler, hareketler, konuşma metniyle mikrofon başına geçen Ekrem İmamoğlu, "Sanatçıymış konuşamazmış konuşacak; işadamıymış, konuşamazmış konuşacak" talimatını verdi. Sanatçılar, işadamları bir anda bülbül kesildi!
Gezi'de yağmacıları öven, 367 garabetinde ses çıkarmayan, 15 Temmuz'da evlerine kapanan, her fırsatta özgür ve bağımsız olduklarını ima eden sanatçılar talimatı alır almaz düğmeye basıp sosyal medya hesaplarından destek mesajları yayınlamaya başladı. (Gezi'de sanatçıları organize eden İD İletişim'den Ayşe Barım'ın da burada rol kaptığı söyleniyor.)
Aynı anda FETÖ'cüler yurtdışından yabancı basını organize etmeye çalıştı. TÜSİAD, "kaygılıyız" açıklamasını servis etti. Patronlar Kulübü'nün yavruları da (TÜRKONFED ve TÜGİAD) sabah art arda açıklama yaptı. Hatta İstanbul Sanayi Odası bile talimatı yerine getirip konuya müdahil oldu.
Bunları alt alta koyunca, sizin de aklınıza 'organize bir iş' gelmiyor mu?
Valla ben dün olan biteni düşünürken, İmamoğlu talimatıyla topa giren Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın, çekip-oynadığı 'Organize İşler' filmi aklıma geldi. Sanki üçüncü versiyonu perdedeydi.
Bu kez de başrolde aynı isimler yok muydu?
Müslüm denilen hıyar, Asım denilen çete lideri ve sazanlar… Belli ki, bu sefer kadronun tepesinde Ekrem İmamoğlu ile patronlar da var. Bizim mahallenin iş dünyası bile sessizliğiyle filmde rol kapmak için bekleşen figüranları hatırlattı.
Ama herkes dikkat etsin!
Maazallah, 23 Haziran sonrasında organize işler filmindeki gibi golf topları oyuncuların orasını burasını acıtabilir…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA