Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Maçın şifresi: Mert Nobre

Galatasaray, bu sezon lige erken veda ediyor. Liderden 16 puan gerideler. Artık rakipleri yakalama şansı yok. Demoralize de oldular iyice... Önümüzdeki yılın planlamasının bu kez doğru yapılması için bir hayli zaman var. Galatasaray Kulübü, şampiyon olmuş olmamış, büyüklüğünden hiçbir zaman hiçbir şey kaybetmez. Bu yüzden bu sezonun kötü geçmesini bir şans olarak kullanabilirler, ki yeni stadı düşününce iyi kullanmaları gerek.
Beşiktaş'a gelince... 8. dakikada öne geçtiler. Bundan sonra Galatasaray'ın beraberlik çabasıyla kurduğu baskıya karşılık veremediler. Ve kale önünde panik nedeniyle (Galatasaray organize ataklarından değil), bireysel üç hata yapıp üç tane pozisyon verdiler.
İlk yarıda şuursuzca gelen rakibe karşı, maçı koparmanız için iki şeye ihtiyacınız var. Ya iyi kontra yapacaksınız. Holosko'nun dışında Nobre de Tabata da ikisi birden kötü oynayınca bunu yapamadılar. Ya da öndeki oyuncunuzun (Nobre) topu tutup takımını baskı altından kurtarması lazımdı.
Onu da yapamadı Nobre.
İlk yarı tek kale maç oldu. İkinci yarı başında Hagi'nin hamlesi geldi. Ali Turan'ın yerine sağ beke Sabri, Sabri'nin yerine sağ açığa Pino, Pino'nun yerine de santrfora Mehmet Batdal geçti. Yetmedi, oyunun son bölümünde direkt 4-2-4'e döndüler Baros'u sokarak.

SON 30 DAKİKADA BEŞİKTAŞ
55'inci dakikadan sonra çok iyi bir Beşiktaş izledik. Belki sahasında kalıyordu yine ilk yarıdaki gibi... Ama bu kez hem iyi kontra yapıyordu Guti liderliğinde, hem Holosko etkili oynuyordu, hem de son yarım saat muhteşem bir Nobre izledik.
Nobre, top tuttu. Kenardan bindirme yapan oyunculara servis yaptı. Kornerden gelen topa yükselip vurdu, auta gitti. Bir tane de golü sayılmadı. Üçüncüsünde, şahane bir kafa golü attı. Aslında dün geceki derbinin şifresi Nobre'ydi. 60 dakika Beşiktaş'ı kötü oynamaya götüren Nobre, 60'tan sonra da maçı kazandıran isim oldu.
Schuster'i de sabırlı tutumundan ötürü kutlamak gerek. İkinci yarıda gol hariç hemen hemen sıfır pozisyon veren takıma Tabata-Necip değişikliğiyle müdahale ederek orta sahayı tamamen ele geçirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA