Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

3 yabancının gitmesi muhtemel

Fenerbahçe, ligin devre arasına şampiyonluk iddiasıyla girerse 2 hatta 3 yabancının gideceğini tahmin ediyorum. Santos ve Bilica'nın yanı sıra, buna son maçlarını saymazsak Cristian'ı da ekleyebiliriz

Fenerbahçe ilk kez sıralamada yukarda yer alan bir takımı yendi. Ve ilk kez ikinci yarının büyük bölümünde rakibinden iyi oynadı. Sizce bu değişimdeki en önemli faktörler nelerdi?
Fenerbahçe, 1 saat önce Gaziantep'i yenen Trabzon'un 9 puan gerisindeyken, kaybetse İstanbul BŞB'nin iki puan gerisine düşeceği ve 3 senedir Olimpiyat'tan mağlubiyetle ayrıldığı bir maça çıktı.
Bunun karşısında İstanbul BŞB takımı, "Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Kazanırsam Fenerbahçe'nin üzerine çıkarım. Zaten gelişim kaydeden bir takımım" diye düşünüyor.
Ancak maç öncesi bu düşünceler maçın başına hiç yansımadı. Yaklaşık 25 dakika İstanbul BŞB takımı, seyircisini arkasına almış bir şehir takımı gibi baskılı ve rakibi yarı sahasına kapatan bir anlayışla başladı. Zaten bu süreçte de İbrahim Akın'la şutlar buldular. Fenerbahçe ise sadece Belediye savunmasının bireysel hatasından Niang'la bir şans yakaladı.
Ancak 25'ten sonra, sezon başından bu yana eleştirilen Cristian'ın önderliğinde bir önde baskı başladı Fenerbahçe adına. Buca maçında asist yapan oyuncu, üst üste birkaç kez baskı yaparak rakip savunmayı hataya zorluyor ve Fenerbahçe'yi Belediye önünde öne geçiren gol geliyor. 45'e kadar da Fenerbahçe'nin 2. golü bulmak için baskısını izledik.
Bu andan sonra Fenerbahçeli futbolcuların aklına, öne geçip kazanamadıkları, Beşiktaş, Bursa ve Gaziantep deplasmanları geldi. İkinci yarıda da bu isteği devam ettirdiler. Ama baktığınızda yine Belediye'nin 4 tane önemli pozisyonu vardı. Fenerbahçe'nin şansı, İbrahim Akın'ın sağ ayakla vurmak zorunda kalmasıydı. Sonuçta 'gitgelli' bir maçta kazanarak Fenerbahçe, son 3 maç öncesinde hesap yapabilme durumuna geldi.
Buca maçında oynayan 11'den tek değişiklik Andre Santos'un olması ilginçti. Ben Aykut Kocaman'la bu konuda hiç konuşmadım ama, hem Kocaman tarafından hem de Andre Santos tarafından baktığımızda Fenerbahçe-Santos ilişkisinin bittiğini düşünüyorum. Bu konuda kimin haklı, kimin haksız olduğunu bilemeyiz. Ancak Aykut Hoca'nın antrenmanlarda iyi çalışan bir futbolcuyu keseceğini düşünmüyorum.
Fenerbahçe'nin transfer politikası ligin gidişatı açısından çok önemli. Eğer takım, ilk yarı sonunda 'Şampiyonluk yarışında ben de varım' derse, en az 2 hatta 3 yabancı oyuncunun gitmesi muhtemeldir. Santos'un yanına, Bilica ve son haftalardaki performansını saymazsak Cristian'ı da ekleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA