Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş şimdi avantajlı

İlk yarıyı 3 galibiyetle kapatabilirse, ikinci yarıda Trabzon, Fenerbahçe, Galatasaray ve Kayseri maçlarını evinde oynayacak Beşiktaş için derbide alınan 3 puanın değeri artacaktır

Şampiyonluk şansı pamuk ipliğine bağlı olan Beşiktaş, Galatasaray galibiyetiyle zirveye daha sıkı tutundu diyebilir miyiz? Derbi maçı Beşiktaş için çok çok daha önemliydi. Galatasaray için de elbette önemliydi.
Ancak Galatasaray kazansa dahi işi çok zordu. Beşiktaş aldığı bu 3 puanla liderle farkı 9'da tuttu. Hem de 3 galibiyetle ilk yarıyı kapatabilirse, ikinci yarıda Trabzon, Kayseri, Fenerbahçe ve Galatasaray'la İnönü Stadı'nda karşılaşacak. Puan ve fikstür olarak iddialarını tabii ki korudular. Ancak "Schuster'in kafasındaki Beşiktaş bu mu?" derseniz, 'hayır' derim. Beşiktaş'ın Galatasaray karşısında oynadığı oyun, uzun süredir uygulanmayan bir deplasman taktiği. Schuster, Konya ve Kasımpaşa maçlarında oynanan oyunun daha gelişmiş bir halini oynatmak istiyor.
Zaten Galatasaray karşısında oynanan oyun sadece bazı maçları kurtarmaya yetebilir. Ama uzun yıllar ligi forse etmeye yetmez. Kısacası Schuster'in Galatasaray maçı adına stratejisi doğru diyebiliriz. Ancak bir sonraki deplasmanda da aynı taktikle sahaya çıkarsa, kendi felsefesinden vazgeçtiği için yanlış yapar diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA