Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

'Atan kazanır' maçı

Konyaspor için nefes almak, ama mutlak surette puan almak zorunda olduğu bir maçtı. Galatasaray için de puan önemliydi. Ama onlar için daha çok prestij ve gelecek planlarıyla ilgili bir sınavdı.
Konyaspor'un yediği gole kadar sadece bir pozisyon vermesi (Ayhan'ın pozisyonu) başarı, ama maç boyunca bir pozisyon bulması da sezon başından beri gelen başarısızlığı olarak göze battı. Zaten iki takımın attığı gol sayısına bakınca kısır bir maç bekliyordu bizi. Öyle de oldu, golü atan kazanacaktı, Galatasaray attı ve kazandı.
Konyaspor'un önünde faydalanabileceği ciddi bir ara var. Bu süreçte etkili transferler yaparlarsa ikinci yarıda çıkış yapacaklarını düşünüyorum.
Galatasaray önümüzdeki sezonun arayışlarına devam ediyor. Savunmadaki 4 oyuncu da stoper. Dün dördü de iyi oynadı. Zan, Neill, Çağlar, Servet.
Gökhan ile Servet'in bu pozisyona uyumu uzun yıllardır var. Lucas Neill de Premier Lig'de sağbek oynamıştı. Hagi, Hakan Balta'yı orta üçlünün solunda oynattı. Kasımpaşa maçının son bölümünde de orda kullanmıştı. Önündeki üçlüde Serdar, Anıl ve Kewell vardı. Bu üçlü oyun içinde sürekli yerlerini değişerek oynadılar.

ANIL YETENEKLİ BİR OYUNCU
Anıl bizi daha çok ilgilendirdi. İlk kez izleme şansımız oldu, yetenekli oyuncu olduğunu gördük. İyi oyununu golle süslemesi de özgüveni açısından önemliydi.
Hagi'nin Aydın ile Mehmet Batdal'ı kenarda tutup Anıl'ı oynatması "Birde Anıl'ı göreyim, nasılsa diğerlerini tanıyorum" demekti.
Ve olumlu iz bıraktığını düşünüyorum.
Galatasaray'ın deplasmanda oynaması oyuncular için avantajdı. İçerdeki maçlarda genel de gergin oluyorlar ama dün Galatasaray'da üç olumlu iş vardı:
1- Anıl'ın performansı.
2- Rijkaard'ın stoperde görevlendirmek istediği Neill ile Hakan Balta'nın Anıl'ın attığı goldeki son pasları yapması.
3- Tabii ki kavgaya hayır ama arkadaşlık adına, birliktelik adına oyunun son bölümlünde verdikleri mücadele.
Galatasaray'ın ikinci yarıda ilk yarıda topladığı puanın en az 7 puan fazlasını alacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA