Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİYETİSYEN GÜLŞEN ALTIN

Güzel kadın her zaman çok daha fazla kazanır

Yapılan araştırmalar; kilosuna dikkat eden, zayıf, bakımlı, güzel ve çekici kadınların, aynı işi yapan meslektaşlarına göre çok daha fazla para kazandıklarını ve daha kolay terfi ettiklerini gösteriyor

ABD Merkez Bankası (FED)'in araştırma sonuçlarına göre; güzel insanlar, meslektaşlarına kıyasla yüzde 5 daha fazla kazanıyor. Price Water House Coopers'ın yapmış olduğu araştırmaya göre, güzel insanların kazançlarının, aynı işi yapan denklerine göre yüzde 25'e kadar farklılaşabildiği yönünde. Aslında bu konuda epey farklı rakamlar öne süren araştırmalar var. Örneğin Federal Reserve Bank of St. Louis'in yaptığı araştırmaya göre; iyi görünümlü, zayıf, uzun boylu insanlar normal denklerine göre yaklaşık yüzde 5 daha fazla kazanıyor. Ortalamanın altında fiziksel özelliklere sahip kişiler ise diğerlerine göre saatte yüzde 9 daha az kazanıyor. Başka bir araştırma da, vücut kitle endeksine göre obez olan kadınların, normal ölçülere sahip kadınlara göre yüzde 17 daha az kazandıkları yönünde. Diğer bir veri de erkeklerin boyuyla ilgili. Erkekler için, ulusal ortalamanın üstüne çıkan her santim, maaşlarında yüzde 0,70'lik artış anlamına geliyor. ABD'deki CNN internet sitesinde bahsedilen, London Guidhall Üniversitesi'nin 11 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya normalden daha az çekici sayılan erkekler, çekici olanlara göre yüzde 15 daha az kazanırken; ortalama bir kadın çalışan, çekici olan rakibinden yüzde 11 daha az kazanmaktadır.

TERFİDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Güzel ve çekici olmanın maddi avantajlarının yanı sıra işe giriş, terfi ve işten çıkarılma oranının meslektaşlarına kıyasla daha düşük olması gibi pek çok avantajı söz konusu. İş ilanlarına baktığınız zaman çoğu ilanda rastlanılan prezantabl kelimesi iş dünyasında gereklilik arz ediyor. Bunun en büyük sebebi ise; bakımlı olmanın, toplumun kafasında 'çalışkan, iradeli, özgüveni yüksek, sosyal' gibi etiketlenmesidir. Din, dil, ırk bağımsız çoğu kadının hayat şekline dokunan güzellik kavramının, yapılan araştırmalar neticesinde kişinin özgüveni ile doğrudan bağlantılı olduğu kanıtlanmış durumda. Partner, arkadaş ortamı ve iş hayatı olmak üzere çoğu alanda kişide yarattığı enerji ve getiri oldukça yüksek.

YÜZDE 98'İ KENDİSİNİ BEĞENMİYOR

Harvard Üniversitesi ve London School of Economics'ten akademisyenlerin rehberliğinde, ABD, S. Arabistan, İngiltere ve Çin dahil 10 ülkede 3 bin kadınla yapılan bir araştırmaya göre kadınların en büyük sorunu, özgüven eksikliği.
Kadınların yüzde 98'i kendisini bütünüyle beğenmiyor.
Kadınların yüzde 60'ı, erkeklerin fiziksel olarak beğendikleri kadınlara daha çok değer verdiklerini düşünüyor.
Yüzde 78 gibi bir çoğunluk medyanın güzelliği sadece fiziksel çekicilik olarak tanımlamaması gerektiğini düşünüyor. Her geçen gün farklı bir boyut kazanan güzelliğin ana kriteri olan zayıf olma olgusuna; beslenmenize, beslenme düzeninize ve günlük yaktığınız enerji miktarına sadece birkaç ay dikkat ederek ulaşabilirsiniz.

UYKU DÜZENİNE DİKKAT!

İdeal vücut ölçülerine sahip olmak, istediği kıyafete rahatlıkla girebilmek, cildinin parladığı, çok daha enerjik ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşmak isteyenler;
Doktor kontrolünde vitamin, mineral vb. ek besin takviyesi yapın.
Sağlıklı beslenin. Gerektiği miktarda protein, karbonhidrat ve yağ tüketin.
Kesinlikle tek besin düzenine geçmeyin.
Cildinizin kırışmaması için şeker ve şekerli gıdaları tüketmeyin.
Düzenli uyku uyuyun.
Spor, yürüyüş, pilates ya da aklınıza gelen zevk aldığınız herhangi bir aktiviteyi yapın. Bir Şili atasözü der ki: "Güzellik; tabiatın kadınlara verdiği ilk hediye, aynı zamanda geri aldığı ilk şeydir." Siz geri almasına izin vermeyin, ilk önce ruhunuzu, sonra bedeninizi besleyin.

GÜZELLİĞİNİZ İÇİN ANTİOKSİDAN ALIN

Sebze Grubu
Tere
Enginar
Kara lahana
Kabak
Tüm yeşil yapraklılar
Bal kabağı
Brokoli
Domates
Dolmalık biber

Protein Grubu
Spirulina (70 gr. protein içerir)
Soya (37 gr. protein içerir)
Süt Tozu (36 gr. protein içerir)
Sardalya (21 gr. protein içerir)
Alabalık (19 gr. protein içerir)
Yumurta (13 gr. protein içerir)
Yoğurt (5 gr. protein içerir)
Somon (25 gr. protein içerir)
Kinoa (13 gr. protein içerir)

HAFTANIN BESİNİ: TERE

Faydaları
Hazmı kolaylaştırır
Öksürük söktürür
Cilde parlaklık ve güzellik verir
Kansızlığa iyi gelir
Kan temizleyici ve idrar söktürücüdür
Hastalıklara karşı vücut direncini artırır
Böbrek ve mesanedeki kumların atılmasını kolaylaştırır
Kandaki şeker oranını düşürür (Şeker hastaları için çok önemli bir besin kaynağıdır)
Halsizliğe iyi gelir
Saç dökülmesini önler

TERELİ KİNOALI SALATA

1 çay bardağı kinoa
Yarım çay bardağı kepekli bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet tere
2 adet taze soğan
1 yemek kaşığı organik nar ekşisi
1 adet limon
Sirke
4 adet kesilmiş siyah zeytin
Yapılışı
İki çay bardağı su ile kinoayı haşlayıp suyunu çektirin. 1.5 çay bardağı sıcak suyla bulguru ıslatın. 20 dakika kapalı bir kabın içinde ile suyunu çekene kadar bekletin. Ardından yıkayıp temizlediğiniz tere ve soğanı ince ince kesip, bütün malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.

E vitamini açısından zengin yağlar:
Zeytinyağı, ceviz yağı, fındık yağı, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, keten tohumu yağı

Sakınılacak Yiyecekler:
Şeker ve şeker içeren tüm yiyecekler. Beyaz pirinç, patlamış mısır, kek, krep, pasta ve beyaz ekmek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA