Önümüz ramazan "iftarda" ne yiyeceksiniz?" Usta aşçılardan" yemek tarifleri ister misiniz?
Örneğin;
Süleyman Usta'nın (Demirel) önerdiği "Isparta Fırın Kebabı'na" ne dersiniz?
***
Karamanlı Nimet Hanım'ın (Çubukçu) önerisi
"Arabaşı Çorbası."
İsterseniz
"hanım aşçılarla" devam edelim:
Kocaeli'nden Demet Akalın
"Fener Balığı Buğulama" tarif ediyor.
İzmir'den Burcu Güneş
"Radika Kavurması."
Antalya'dan Ece Gürsel
"Antalya Piyazı."
Bursa'dan Ceyda Düvenci
"Patlıcan Silkme."
Şanlıurfa'dan Seyyal Taner
"Kazan Kebabı."
Trabzon'dan Nuray Mert
"Hamsili Pilav."
Sivas'tan Tülin Şahin
"İçli Köfte."
Manisa'dan Kibariye
"Akhisar Köftesi."
Ankara'dan Nil Karaibrahimgil
"Yalancı Çerkez Tavuğu."
***
Kitapta
"yemek tarifleri" olan diğer
"bayan aşçılarımız" kusura bakmasınlar.
Onların yemekleri de çok güzel.
Hele de Kırşehirli Emel Taşçıoğlu'nun
"Mumbar Dolması."