Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Süleyman Usta'nın (Demirel) Isparta Fırın Kebabı

Kuzu etinin yağları ve kan damarları temizlenir.
Çiğ et şişlere takılıp fırının içine dik olarak sıralanır.
Çalı kökü odunuyla önceden yakılıp ısıtılan fırında 2 saat alevde, bir saat de kor ateşte olmak üzere 3-3.5 saat pişirilir.
Pişirme sırasında fırına bakır sahanlarda su konularak buharlaşması sağlanır.
Ve hem buhar hem ateş sayesinde fırına konulan çiğ et, pişip kebap haline geldiğinde yarı yarıya fire vermiş olur.
Fırından nar gibi kızarmış kuzu eti tabaklarda pide veya lavaş ekmeği üzerinde servis yapılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA