Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Ankara olayı

Cumhuriyet bayramında bayrağı eline alanın sokağa koşması öyle güzel görüntüler oluşturdu ki...
Halkın, Cumhuriyet'e sahip çıkışı da, devletin düzenlediği törenler de çok güzeldi.
Ama... Ah keşke... "Ankara'daki olaylar" olmasaydı.
1. Ankara Valisi, duayen vali... Tecrübe küpü... İnsan kolay yetişmiyor.
2. Eğer bayram öncesi valiye bir istihbarat geldiyse... Vali, CHP Genel Başkanı'nı ziyaret edip,bilgi sunamaz mıydı?... Maalesef böyle geleneklerimiz yok.
3. Polisin önlem alması doğal... Ama önlem, olayları önlemek için alınır... Toplantıyı önlemek için değil... Ortada olay yokken, polisin kalabalığa müdahalesi hoş olmadı.
4. Nitekim... Polis geri çekildi... Olaylar durdu... Halk dolu dolu bayramı kutladı.
5. İnisiyatif denen bir şey var... Bazı durumlarda, ille de yukarıdan emir beklenmez... İnisiyatif kullanılır... Ankara'da bu becerilemedi... Halkın üzerine tazyikli su sıkılması gereksizdi.
6. Ankara Valiliği, Cumhuriyet bayramı kutlamaları için sekiz farklı yer önerdi... Toplantıyı düzenleyenler, eski Meclis'in önünde buluşacağız ısrarından vazgeçselerdi... Önerilen sekiz yerden birini seçselerdi... Kalabalık toplanmaz mıydı? Sanırız, çok daha coşkulu olurdu... Örnek mi?... Yukarıda yazdık... Demirel'in Antalya mitingi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA