Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

"Haydi Seçime" der miydi?

Süleyman Demirel Çankaya'ya çıktı ve... DYP-SHP hükümeti kuruldu. Sonra DYP-ANAP... Anayol hükümeti... 1995-1996. Ardından... Refah- DYP... Refahyol hükümeti... 1996-1997.
Derken... Yamalı bohça gibi bir hükümet... Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Türkiye Partisi'nin kurdukları... CHP'nin de dışarıdan desteklediği hükümet... Anasol-D hükümeti...1997-1998.
Bitmedi... DSP'nin azınlık hükümeti... 1998-1999.
Allahım nasıl bir dönemdi öyle?
Anayol... 4.5 ay sürebilmişti.
Refahyol... 11 ay durabilmişti.
Anasol-D... 16 ay kalabilmişti.
"Siyasî istikrarsızlığın tavan yaptığı" o dönemde, eğer yetkisi olsaydı, Cumhurbaşkanı Demirel "Meclis'i fesheder miydi?"
"Buyurun seçime... Çare sandıkta"
der miydi?
Evet... Derdi... İsteyen Demirel'e sorsun. Arşivi açalım... Ve bugüne taşıyalım... Şu sözleri, Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde yine Süleyman Demirel söylemişti:
"Böyle bir yetkinin (Meclisi fesih...Erken seçim) bana verilmesi halinde sistemi daha iyi işletmek mümkün olacak ve Meclis üzerindeki tartışmaları ortadan kaldıracaktır. Böyle bir yetkim olsa, Meclis işlemez hale gelirse, sistem itibarsız hale gelirse, siyasî partiler küçük görülmeye başlanırsa hemen seçim kararı alır, ülkeyi seçime götürürüm."
"Kaynak"
mı dediniz.
Cumhurbaşkanı Demirel'in "1994'teki son basın toplantısı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA