Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

İlk protokol

A radan yıllar geçti... 1961'den 2015'e... Tam 54 yıl .
Yeri gelmişken... 54 yıl önce yapılan "İlk koalisyon protokolünden" bazı satırbaşları... Bunlar... Protokolün "Başlangıç" bölümünden:
15 Ekim seçimlerinin sonuçlarına göre, Millet Meclisi'nde hiçbir siyasi parti tek başına çoğunluk sağlayamadığı için, birden çok partinin elbirliği ile hükümet teşkili normal parlamenter ve demokratik rejimin tabii ve kaçınılmaz bir icabıdır.
Memleketimizin bugün karşı karşıya bulunduğu iç ve dış şartların, hiç vakit kaybetmeden, istikrarlı ve güven verici bir hükümet kurulmasını zaruret haline getirdiği aşikârdır.
Her iki siyasi teşekkül, 15 Ekim seçimlerinde milletten en fazla oy alan ve Millet Meclisi'nde en geniş şekilde temsil edilen partiler olduklarına göre, bu partilerin iktidar yetki ve sorumluluğunu paylaşmaları seçim sonuçlarına da uygun bir hal şeklidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA