YAVUZ DONAT YAVUZ DONAT

Yemek molası

Yürü babam yürü... Dolaşmaktan yorulduk... Karnımız acıktı.
Kültür Yolu'ndaki "İmam Çağdaş'a" girdik... Bir "Gaziantep markası." Dördüncü kuşakta.
Kurucu...
Kebapçı Hacı Hüseyin Efendi... 1887.
İkinci kuşak İmam Usta.
Üçüncü kuşak Talat Usta.
Şimdi... Dördüncü kuşak işbaşında...
Burhan Çağdaş.
Unutmadan... Firma 1934'te "İmam Çağdaş" adını almış.
Yemekte Burhan Çağdaş'la sohbet ettik... Babası da vardı.
Biz yemek yerken... Burhan Çağdaş da "Gaziantep mutfağını" anlattı:
Yazları patlıcan kebap yenir...
Bir de Ali Nazik... Ve ezmeli kıyma kuşbaşı.
Kışları...
Soğan kebabı...
Simit kebabı...
Yani Oruk kebabı.
Baharda...
Sarımsak kebabı...
Yenidünya kebabı... Keme Kebabı.
Tabii her mevsimde lahmacun...
Yaz lahmacunu sebzeli olur...
Maydanozlu, yeşil biberli, etli.
Kış lahmacunu... Soğan... Et...
Domates... Ceviz... Nar pekmezi.
Yemeğin üzerine... Elbette baklava.
İmam Çağdaş'ta günde 1.800 kişi yemek yiyor.
Günlük baklava tüketimi 800 kilo...
Yüzde 80'i "Şehir dışına gidiyor."
BİZE ULAŞIN