Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Tecrübe kazandırdı

46 yıl öncesine gidelim. Sahada her iki takımda oynayan futbolcular, hatta teknik direktörler o maçı hatırlamazlar. Ne olmuştu sahi 46 yıl önce. Karşıyaka, Kasımpaşa'yı 4-0 yenip kümede kalıyordu. Ama Kasımpaşa'da Ali Çobanoğlu'nun "Şike yaptık" açıklaması hem Kasımpaşa'yı hem de Karşıyaka'nın küme düşürülmesine neden oldu. Karşıyakalılar işi mahkemeye taşıdı ve iki yıl sonra mahkeme kararıyla birinci lige döndü. İzmir ekibi 14 yıllık özlemini dünkü maçla bitirmek istedi. Kasımpaşa ise bir yıllık ayrılıktan sonra tekrar Süper Lig'e çıkma düşüncesindeydi. İşte bu nedenle iki takım başka bir kader maçı olan finalde karşı karşıya geldiler. Karşıyaka maça iyi başladı. Özellikle Ferhat rakip defansın hatalar yapmasına neden oldu. İkinci dakikada Ferhat ile öne geçen Kaf-Kaf kendini Süper Lig'de sandı. 15-20 dakikalık bir tempo sonucunda İzmir ekibi gol aradıktan sonra Kasımpaşa daha akıllı oynamaya başladı. Tecrübeli oyunculara sahip Kasımpaşa 55. dakikada Erhan ile skoru eşitliği getirdi ve 90 dakika berabere bitti.
Uzatmalarda kondisyonu daha iyi olan, akıllı oynayan ve tecrübeli olan kazandı. Kasımpaşa geçen sezon Süper Lig'de oynamanın getirdiği tecrübeyle bu uzatma dakikalarını idareli kullandı. 112. dakikada Hüseyin Kartal ile golü bulunca Süper Lig biletini tekrar almış oldu.

10 BİN TARAFTAR YETMEDİ
İşin garip tarafı finale kalanlar da Süper Lig'e yükselen de uzatmalar sonucunda belli oldu. İş penaltılara kalmadı. Sahada güçlü olan, futbol oynamaya çalışan Kasımpaşa Süper Lig'e tekrar merhaba derken Karşıyaka yaklaşık 10 bin taraftarının önünde 14 yıllık özlemini gelecek sezonlara taşıdı.
Futbol Federasyonu'na bir sözüm var. Böyle bir final maçının Ankaragücü-Beşiktaş başta olmak üzere diğer Süper Lig karşılaşmalarıyla aynı gün ve sadece yarım saat farkla oynatırsanız maç sonrası yaşanan üzücü tablolar ortaya çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA