Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

MHK ve yolun sonu

Merkez Hakem Kurulu bir hafta içinde iki baskın yedi. Bu sezon üst klasman hakem listesinde gösterilen Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel seminere çağrılmayınca, neden çağrılmadıklarını öğrenmek için seminerin yapıldığı otele baskın yaptı. Yüksel içeri alınmadı. MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu "5.5 aylık hapis cezası var. Bu nedenle düdük vermiyoruz" dedi. Arkasından Demirlek noterle gidip seminere katılmak istedi. Salona girdi. Konuşmaya başlayınca müzik çalındı. Arkadaşları da "Bize de zararı dokunur" diyerek çok sevdikleri (!)Demirlek'i dinlemeyip salonu terk ettiler. İşte hakem dayanışması buna denir.
Ne yazık ki MHK Başkanı Oğuz Sarvan bu iki hakemin karşısına çıkmadı. Kaçtı. İki hakem de haklı olarak soruyor: Suçumuz ne?
Bu sorunun yanıtını vermek Sarvan'a düşer. Suçunu soran hakemler karşısında suskun kalan Sarvan, Süper Lig'de yardımcı hakemlik yaptığı dönemde "Spor ahlakı ve centilmenliğe ağır biçimde aykırı davranış" suçundan 1 yıl hak mahrumiyeti alan Zeki Çavuşoğlu'nun şimdi Rize İl Hakem Kurulu Başkanı olmasına nasıl açıklayacak? MHK'nin Ankaralı üyesi Seyfi Gözaydın'ı yakından tanırım. Çok iyi bir insan. Kendisine geçen sezon haksızlık yapıldı ama sesini çıkarmadı. 2008-09 sezonunda Süper Lig gözlemciliği yetersiz görüldü ve kursa çağrılmayarak klasman düşürüldü. Gözlemciliği yetersiz görülen Gözaydın hem hakemlerden hem de gözlemcilerden sorumlu MHK üyesi. Bir yılda ne değişti?

ÖZEL SINAV YAPILIYOR
Hatay'da da hakemler arasında büyük bir huzursuzluk var. Bu nasıl iştir anlamak mümkün değil. Aynı kriterlere sahip iki hakem olan Ömer Fatih Ergül'e bir sezonda 98, Necip Onur Akar'a 10 maç görev veriliyor. Bir ilin üst düzey yöneticilerinden birinin ilk sınavda başarısız olan yeğeninin İl Hakem Kurulu Başkanının odasında tek başına sınava girdiği iddiaları...
Daha neler neler...
Lig başlamadan MHK'nin böyle bir görüntü içinde olması hem hakem camiasını hem de kendisine her zaman destek veren Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'i zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Özgener nereye kadar Sarvan'ı destekler bilemem. Ama gidişat hiç iyi değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA