Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Yıldızlar altında...

Sporun anası atletizmde dünya yıldızları bugün başlayacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda start alacak... Üç gün sürecek ve yaklaşık 172 ülkeden 683 sporcunun katılacağı şampiyonada rekorlar kırılacak,yeni yıldızlar doğacak. Londra Olimpiyat oyunlarına az bir süre kaldığı için bazı atletler salon şampiyonasını pas geçti. Yine de dünyanın gözü kulağı İstanbul'da olacak.
Böyle bir organizasyonu düzenlemek 2020 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliğine aday İstanbul açısından çok önemli. En önemlisi sporcularımızın neler yapabileceği.
Madalya şansımız var mı? Doğrusu evet demek zor ama yine de sürpriz olabilir. 2009 yılında Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlamada bronz madalya kazanan Karin Melis Mey su anda formda. 6.80 metreyi geçtiği takdirde kendisini kürsüde bulabilir. 1500 Metrede 2011 yılında Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Kemal Koyuncu finale yakın. Fiziksel gücü iyi.Temposunu iyi ayarladığı takdirde özellikle son 200 metrede yapacağı atak Koyuncu'yu ilk 6 arasında yer almasını sağlar. 1500 metrede yarışacak devşirme sporcu İlham Tani Özbilen sıfırdan çıkışını çabuk yaptığı takdirde madalya şansı bulunuyor.
Kadınlarda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin form durumu belli değil. Sürpriz yapıp final koşabilir. Gönül isterdi ki 1500 metrede geçen sezon Deagu'de Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 8. olan Tuğba Karakaya da koşsun. Ancak her sporcu gibi gelecekte büyük başarılara atacağına inandığım Tuğba Karakaya'nın da performansında bir düşüş oldu. Bu geçicidir. Karakaya'yı peşinen yargılamak bu sporcuyu kaybetme noktasına getirir.

LONDRA ÇOK YAKIN...
Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt ile yine final beklediğimiz Halil Akkaş sakatlıkları nedeniyle yarışmamaları şanssızlık. Her şampiyona sonrası tüm branşlarda geleceğe bakıyoruz, ders çıkardık diyoruz. Ama o sözde kalıp, zamana oynuyoruz. Ders çalışmıyoruz. Üç günde belki bir-iki finale sevineceğiz. Alınacak bir madalya bizleri sevince boğacak. Rastgele diyelim. En azından bir tesise kavuştuk. Artık salon yok mazeretini bir kenara bırakıp,planlı-programlı çalışılmalı. Çünkü sporun anası atletizm.
Olimpiyatın ruhu atletizm. Rekorlar atletizmde kırılıyor. Salonda ders çıkarıp, piste daha iyi hazırlanalım. Çünkü Londra çok yakın... Üç gün nefesleri kesen yarışlar izleyeceğiz. Yıldızlar altında bizde yıldızlar çıkardığımız takdirde keyfimize diyecek yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA