Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERHAN AFYONCU

İstanbul’da 7 gün açık kütüphaneler

Türkiye'de kütüphane meselesi ve dertleri bir türlü bitmez.
Araştırmacılar ve sınav cenneti olan ülkemizde imtihana çalışan öğrenciler gidecek kütüphane bulamazlar. Son yıllarda İsam Kütüphanesi ve Atatürk Kitaplığı modern ülkelerdekinden daha iyi hizmet etmeye başladılar. Devlet kütüphanelerimiz genellikle hafta içi ve mesai saatleri içerisinde çalıştıklarından az istifade edilirler. Ancak yeni İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, görevine başlar başlamaz Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle kütüphanelere el attı. Artık Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi, Şemsi Paşa İlçe Halk Kütüphanesi ve Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi haftanın yedi günü saat 23'e kadar açık.
Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi ise her gün 20.30'a kadar hizmet verecek.
Kültür Bakanımız Nabi hocamıza bu yeni düzenleme için teşekkür ederken, bu durumun başka illerdeki kütüphanelerde de uygulanmasını bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA