Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Salihli Şiir İkindileri

Türk şiirinin usta isimlerinden, sevgili şairimiz Tuğrul Keskin haber verdi. Ne çok güzel! Şiirimizin gerçek 'sığınağı' sayılabilecek 'Salihli Şiir İkindileri', meğer tam 25 yaşına basmış. Mutluluk verici. Türk edebiyatına soluk veren bir etkinliğin, kesintisiz 25 yıldır sürüyor olması; bu işin üstelik bir ilçe tarafından başarılması, çok güzel.
Salihli Türk şiirinin korunağı. Şiirin güzellik şemsiyesi. Şiirimizin sevgi kapısı Salihli.
Şiir İkindileri'nin başladığı 21 Aralık 1985 tarihinden bugüne dek, kimleri kimleri konuk etti. Türkiye'nin tüm değerli şairleri, Salihli Şiir İkindileri'nin konuğu oldu yıllarca. Dünya şiirinden, başta Adonis gibi isimler de konuğu oldu bu güzel etkinliğin.

***
Sevgiyle, saygıyla hatırlatmak isterim. Bu etkinliğin fikir babası, eski Salihli Belediye Başkanı, güzel insan Zafer Keskiner. Etkinliğin öncülüğünü, moderatörlüğünü ise yıllarca sevgili Şadan Gökovalı ağabeyimiz yürütmüştü. Şiir İkindileri'nin bayrağını; 2004 yılından beri, Salihli'nin başarılı, çalışkan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay dalgalandırıyor.
Salihli Şiir İkindileri'nin editörlüğünü ise İzmir'in sevilen ismi Prof. Dr. Şadan Gökovalı'dan; tanınmış şairimiz sevgili Tuğrul Keskin devralmıştı, beş yıl önce.
Tuğrul Keskin, Salihli Şiir İkindileri'nin editörlüğünü; geliştirerek, güzelleştirerek sürdürdü. 'İkindiler' artık 44. etkinlik ile 25. yılını dolduruyor yarın. Ne güzel.
***
Sevgili Tuğrul Keskin, bu etkinlikler sırasında 'İZ' adında, nitelikli bir dergi de yayınlıyor.
İZ'in bu sayısı, yine dopdolu. Tuğrul Keskin'in, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın, edebiyat dünyasının güzel isimlerinin yazıları, şiirleriyle, renklenmiş İZ dergisi. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay; 1980'li yılların zorlu iklimine vurgu yaparken, "Şiir İkindileri'nin daha da ileriye yol alması için, her türlü olanağı seferber etmeyi, tarihimize ve geleceğimize verilmiş bir söz olarak algılıyoruz." diyor dergide, duyarlı sorumluluk anlayışıyla.
***
Salihli Şiir İkindileri 44. Güz Etkinliği'nin, 'onur' konukları da, tam vefa örneği:
İlk Kültür Bakanımız Prof Dr.Talat Sait Halman ile eleştirmen Dr. Mustafa Şerif Onaran.
İşte "Dionisos Emek Ödülü" edebiyata ömür vermiş, bu iki değerli edebiyat insanına sunulacak.
Şiir İkindileri'ne şiirleriyle anlam katacak diğer konuklar da, şiirimizin güzel isimleri:
Zerrin Taşpınar, Hüseyin Haydar, Salih Bolat, Yusuf Alper, Onur Şenli, Çınar Çığ, Hüseyin Yurttaş ve Şerif Temurtaş.
Etkinlikte Hüseyin Yurttaş'ın sunacağı özel bir Attila İlhan bölümü var. Salihli Şiir İkindileri'nde Tolga Çandar da güzel türküleriyle Ege rüzgarı estirecek. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'a, bu köklü, güzel etkinliğe gönülden sahip çıktığı için teşekkürler. Salihli Şiir İkindileri'nin 25. yılını sevgiyle selamlıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA