Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Bodrum Oda Orkestrası

Geçtiğimiz hafta sonu, sevgili Numan Pekdemir'in daveti üzerine, gazeteci dostum Deniz Sipahi ile birlikte Bodrum'da çarpıcı bir güzelliğe tanıklık yaptık.
Bodrum Ortakent'te, Marmara Koleji'nin güzel, şık salonunda, Bodrum Oda Orkestrası'nın harika yeni yıl konserini izledik Bodrumlu dostlarla birlikte... Çok güzel bir konserdi.
Bodrum Turgutreis doğumlu Numan Pekdemir'in sanat koordinatörlüğü öncülüğünde, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın bazı sanatçılarının katılımı, İzmir Devlet Opera'nın katkılarıyla kurulan Bodrum Oda Orkestrası, gerçekten de muhteşem bir yeni yıl konseri verdi.
Bodrum Oda Orkestrası'na şeflik yapan İbrahim Yazıcı'nın ayakta alkışlanacak dünya çapındaki yönetimi, orkestraya eşlik eden aynı zamanda İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü olan soprano Aytül Büyüksaraç'ın hayranlık uyandıran sesi, yine aynı kurumun solisti bariton Gökhan Koç'un etkileyici, insanı sürükleyen yorumu. Ve elbette 30 kişiye yakın kadrosuyla, bütünlüklü, uyumlu, kelimenin tek anlamıyla, harika bir orkestra.
Bir kez daha anladık ki; ne güzel bir iş başarmış İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından sevgili Numan Pekdemir; tarih boyunca sanatla kucaklaşan Bodrum'u bu oda orkestrasıyla buluşturarak...
Ne güzel katkı sağlamış, İzmir Devlet Senfoni'nin, Devlet Opera'nın güzel sanatçıları, böylesi nitelikli bir girişime destek vererek...
Genç, pırıltılı bir belediye başkanıyla da tanıştık. Sanata katkı vermek isteyen, Bodrum'un kültür sanatla buluşmasını, kendi sınırlarında varlık nedeni olarak gören, sahici bir belediye başkanıyla. Bodrum Ortakent-Yahşi'nin Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ile.
Bodrum Oda Orkestrası'nın temel destekçilerinden biri Bodrum Belediyesi.
Ve elbette Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon. Şimdi bu destek zincirine eklenen isim, Ortakent'in Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz. Başkan Şahbaz, Bodrum Oda Orkestrası'nı çok önemsiyor. Belli ki Bodrum Oda Orkestrası, zaten tüm güzellikleriyle, Türkiye'nin göz bebeği Bodrum markasının, dışa açılan sunumunda, çok ayrı, özel bir değer olacak. Zaten Bodrum sevdalısı Numan Pekdemir, sürekli bu gerçeği vurguluyor:
"Kültür ve sanat etkinliklerinin bir beldenin, bir kentin ve bir ülkenin insanlarının gelişiminde ne kadar önemli olduğu, değerli sanatseverlerce biliniyor. Bu bölgenin Antik dönemdeki yerine ve bugünkü konumuna baktığımızda, Bodrum'un ülkemizin batıya açılan en önemli pencerelerinden biri; sürekli sanat ve kültürle iç içe yaşıyor. Bodrum Oda Orkestrası da bu vizyonu güçlendirmeye hizmet ediyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA