Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Notlar

CHP'nin kurultayında İzmir ve Ege etkinliği öne çıktı. Sonuçta 60 kişilik parti meclisine, 8'i İzmir, 3'ü Ege illerinden toplam 11 kişi seçilmiş oldu. İzmir başta olmak üzere, Ege'nin CHP'deki karşılığı güçlü oldu. CHP Parti Meclisi'ne, İzmir'den seçilmeyi başaranlar Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Oğuz Oyan, Hülya Güven, Birgül Ayman Güler, Hüseyin Saygılı, Nazik Işık, Berrin Delikçi. Elbette hepsi parti meclisine girmeyi hak eden isimler. Ama bu liste, İzmir CHP'nin bütününü, tam kucaklayıcı mıdır, emin değilim. Daha doğrusu, belki bunu süreç gösterecek. Ayrıca İzmir'den Parti Meclisi'ne seçilenlerin çoğunluk tablosu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun siyasi patronluğunun somut göstergesi.
İzmir'den Mehmet Ali Susam, Rıfat Nalbantoğlu, Tacettin Bayır, Yüksel Çakmur, Musa Çam gibi, parti meclisine girmeyi hak eden, CHP'ye her dönemde emek vermiş bazı İzmirli isimler ise kenarda kaldı. Değişmek isteyen CHP'de, kurultay süreci bitti gibi görülse de, esas tartışmalar yeni başlıyor gibi. Dışarıdan bakıldığında, CHP değişse de partinin kodlarına işlemiş, sürekli 'ekipleşme', sevgisizce 'gruplar halinde siyaset yapma' tarzı, bir türlü değişemeyecek galiba. Kurultay sürecinden yansıyan karmaşık liste tartışmaları, biraz bunu gösteriyor. Biz tersinin olmasını dileyelim. Yine de İzmir'den çok sayıda ismin, parti meclisine girmesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e verdiği önemi gösteriyor. Ayrıca geçmiş yıllarda da, İzmir ve CHP İzmir tabanı ile hep iyi ilişkileri olmuş Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in, en yüksek oyu alarak parti meclisine girmesi, CHP'de yeniden en güçlü isimlerden biri olma görüntüsü; İzmir'i de, Ege'nin diğer illerini de, partide temsil açısından, etkin kılan bir faktör olacaktır

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA