Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

Malum bir aşk üçgeni

Arkadaşımın Aşkı, tarafların (kaçınılmaz olarak) önce çekişmesi sonra da yakınlaşması prensibi üzerine gelişen bildik romantik komedi türünün klişerini köpürtmekten imtina etmiyor.
Ama hakkını yemeyelim. Aynı zamanda varlık içinde yokluk çeken Batılı zamane insanının hissiyatına da tercüman olmaya kalkışıyor. Dolayısıyla, karşıdakiyle kolayca empati kuramamak ve beylik öğrenmişliklerle hayatı idame ettirmek meselelerini de ele alış biçimindeki kaba alaycılığıyla film, adeta türün formüllerini kaşıyarak tersyüz etmeye kalkışıyor gibi görünüyor.
Bu durum, başka atraksiyon şansı olmadığı meselesinin yanı sıra biraz da esas oğlanı canlandıran Amerika'nın yerli malı komedyeni Dan Cook'a uygun bir rol yaratma çabasından kaynaklı belli ki.
Bizde pek tanınmasa da, ilişkiler üzerine müstehcen sivri dili, hafif ebleh ve baştan çıkarıcı tekinsiz yakışıklılığıyla standup komedyen olarak ünlenen Cook, gişe garantili eğlenceli yapımlarla oluşturmaya çalıştığı sinema kariyerinde de bu imajın muhtelif versiyonlarını icra etmekle meşgul.

Komedi çekmek zordur
Son dönem erkek abukluklarına pabuç bırakmamaya çalışan ve yaygara çıkarmaktan çekinmeyen romantik komedi prensesi Hudson'ın sevimliliği iyice eksiltip, Cook'un hınzır maskaralıklarına ağırlık verirseniz ne olur? Kısa filmografisi hiç de parlak olmayan yönetmen Howard Deutsch, bu 'iki güzel insanın' bastırılmış cinsel enerjilerinden kara komedi çıkaracak yetenekte değil belli ki.
Cook'un buradaki rolü de terk edilen adamların sevgililerini önce vezir sonra rezil ederek eskisinin kadir ve kıymetini anlamalarını sağlamak. Lakin silik arkadaşı Jason Bigg için kolları sıvadığında karşısına çıkan Kate Hudson'ın hiç de bu numaraları yemediğini görünce sarsılıyor ve âşık olmaktan kaçınamıyor, vs.
Kısaca film, 'duygu teröristi' lakaplı erkek ile 'tekeşli ilişkiler prensesi' kadın arasındaki çekişmeyi anlatıyor. Kara mizah vaadi ise tarafların bu etiketlerden sıyrılma çabasında. Malum aşk üçgeninin esas kızı Kate Hudson, zamanında aynı şeyleri daha zarifçe Matthew McConoughey'ye (Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir) yapmıştı. Kader veya senaryo kıtlığı diyelim.
Sonuçta keçi boynuzunu aşan tatsızlıktaki bu ilişki komedisinden geriye, uçkuruna düşkün baba rolündeki muhteşem Alec Baldwin kalıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA