Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

Çekilmez bir güzel

Bugün vizyona giren romantik komedi filmi Teklif aslında komik bir film. Şehirli kariyer kadınının bir haftasonu kerhen sürüklendiği doğadaki açık hava ve bol gıda (kahkaha!) sayesinde aşkın ve hayatın gerçek manasını keşfedişini anlatıyor. Nitekim cadaloz baş editorümüz New York'taki ofis ortamından Alaska'nın şahane doğasına geçince özüne dönüyor, koyveriyor!
Sıkı sıkıya toplanmış saçlarını salıveriyor, aklına estikçe şarkı söylüyor, hatta dansediyor, şaşırıp çıplak yakalanıyor yani kalbini aşka açıyor! Ama sorun şu ki kızımız sıkça "Çekilmez olduğun kadar güzelsin" lafını duymak zorunda. Bu da 'kariyer hırsıyla kasmış yalnız kadının iç ve dış güzelliğini kasaba hayatının basitliğinde yeniden bulduğu' Hollywood senaryolarının bize reva görülmesinden kaynaklı bir durum.
Bu kez arada göçmenlik, fırsatlar ülkesi ABD, bölgenin gerçek sahiplerine hizmetçi muamelesi yapmak gibi yalapşap komedi unsurları da eksik değil. Finaldeki hoş bağlama hariç! Vize sorunundan mustarip Kanadalı kadın yayınevi editörünün ABD'de kalmak için ezik genç asistan oğlanı kendisiyle evlenmeye zorlaması ve göçmen bürosunun gözünü boyamak için oğlanın Alaska'daki aile evine ziyareti filan ortamı hazırlıyor. Zaten romantizmin arka planda olduğu filmde oğlan yani Ryan Reynolds ile 40 yaşını aşan Sandra Bullock arasındaki varsayılan gerilim daha hoş. Gerçi mutlu son faslına giderken aradaki yaş farkından söz etmeye bile tenezzül edilmeden durum idare edilmiş.

İddiasızlık filmi izlenir kılıyor
Zıt kutupların çekimi, sevimli aile üyeleri, şirin küçük köpek, kartpostal güzellikleriyle filan formül bayat. Öyle ki seyircinin beklenti refleksleriyle dalga geçer gibi türün klişelerini fütursuzca sıralıyor. Lakin bu iddiasızlık garip şekilde filmi izlenilir kılıyor. Ayrıca bölgenin gerçek yerlisi ve oğlanın zengin ailesinin hizmetkarı kadrosundan komiklikler yapan aktör Oscar Nunez'e dikkat! Üstelik film boyunca kızımıza güzelliğini, iştahsızlığını, seksiliğini hatırlatma görevi esasen onun omuzlarındaydı. Bu nedenle kapanış jeneriğini izlemeden salondan ayrılmayınız! Öyle ki karakterlerin göçmen bürosunda sorguya çekildikleri sahnede dön dolaş Nunez'in ABD vatandaşlığının sorgulandığı bölümün abukluğu ve onun da 'Ah güzel Amerika, pek seviyorum' marşıyla dalga geçisi adea farklı bir filme kapı açıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA