Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FAHRETTİN ALTUN

Yeter ki sömürgeciler üzülmesin!

Malik Bin Nebi, eserlerini yakından takip ettiğim Cezayirli bir düşünür. 1905'te doğmuş, 1973'te öte dünyaya intikal etmiş, çağdaş İslam düşüncesinin önemli simalarından biri.
Yıllarca Fransa'da yaşamış, sömürgeciliğin tarihsel, sosyolojik, siyasi boyutları yanında felsefi arka planını da çözümlemeye çalışmış.
Bugün kendisinin özellikle sömürgecilik konusundaki tezleri hatırlanıyor. Malik Bin Nebi'nin en çarpıcı tezi, "sömürgeciliğin sömürüye hazır hale gelme durumundan beslendiği"dir.
Sömürüye hazır hale gelme! Bir başka deyişle, insanların sömürülebilir olması! Bir anlamda sömürülenin, sömürüyü talep eder hale gelmesi!
Bu da zihinlerin kolonizasyonuyla, iğdiş edilmesiyle başlayan bir süreç. Renksiz, kokusuz, muhatabını yavaş yavaş öldüren bir zehir...

***
Malik Bin Nebi'yi, onun sömürgecilik hakkındaki fikirlerini neden hatırladım, niçin hatırlattım?
Esasında Türkiye'yi yeniden Batı'ya bağımlı hale getirmek için çırpınan muhalefet cenahını her gördüğümde Malik Bin Nebi'yi de, onun sömürgecilik hakkındaki fikirlerini de hatırlıyorum. Yani bir türlü millileşemeyen, özgürleşemeyen, zihinlerini sömürgeleşmekten kurtaramayan muhalefet cenahından bahsediyorum.
Bugün bu halleriyle bir kez daha karşılaşıyoruz. Bu ülkenin güçlü, yerli ve milli bir savunma sistemi kurmasını engellemek için kendilerini nasıl da paralıyorlar. Türkiye'nin dış politika ve ekonomi alanlarında olduğu gibi savunma alanında da Batı'ya bağımlılığını ortadan kaldırmak için verdiği mücadeleyi baltalamaya çalışıyorlar. Türkiye'nin terörle mücadelede İHA teknolojisini, SİHA teknolojisini kullanmasını içlerine sindiremiyorlar.
Kendi ülkelerini tamamen uydurma gerekçelerle Batı'ya şikâyet ediyorlar. Çünkü zihinleri sömürgeleşmiş. Çünkü sömürüye açık hale gelmişler.
Şu andaki sistem, yerlilik ve millilik arayışı onların ayarlarını bozuyor. Ne yapacaklarını bilemiyorlar, Batı'dan çok Batıcılık yapıyorlar. S-400 hava savunma sisteminin alımına muhalefet ediyorlar.
Ne diyor CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu? "Değişik ülkelerden farklı silahlar alırsanız bu gelecek açısından olumlu sonuçlar doğurmaz" Bir başka seferde ne diyor? "Uyum sorunu olur." Aslında sorun uyum sorunu değil sayın Kılıçdaroğlu, zihniyet sorunu!
Çünkü onlara göre Türkiye bu tercihle Batı'dan kopacak. Yani eleştirileri, muhalefetleri ideolojik.
Perşembe günü NATO genel sekreteri Stoltenberg Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımıyla ilgili şunu söyledi: "Bu Türkiye'nin ulusal kararıdır... Tabii ki ulusların entegre olmamış bağımsız sistemlere sahip olması mümkün."
Ama bizim gayrı milli muhalefetimiz nazarında mümkün değil. Çünkü onların zihinleri kolonileştirilmiş, zapturapt altına alınmış. Milli çıkar da neymiş, onlar için önemli olan sömürgecinin üzülmemesi.
***
Evet, Malik Bin Nebi'nin dediği gibi, sömürgecilikten kurtulmak için sömürüye açık olma halinden, sömürüyü arzulama psikolojisinden kurtulmak gerekiyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA