Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FAHRETTİN ALTUN

Tetikçiler türlü türlü

"Dünyada iki büyük süper güç var. Biri ABD, diğeri Moody's kredi derecelendirme kuruluşu. ABD bombalarıyla sizi yok edebilir. Moody's ise kredi notunuzu düşürerek.
Fakat inanın bazen hangisinin daha güçlü olduğunu tespit etmek kolay değil." Bu ifadeler Thomas Friedman'a ait.
1996'da New York Times gazetesinde sarf etmiş bu sözleri Friedman. Bu satırları bize Mehdi Hasan The Guardian'daki yazısında hatırlatmış. O sözlerin sarf edildiği günlerin üzerinden 22 yıl geçmiş. O 22 yılda köprülerin altından çok sular akmış. Gelgelelim bu ifadeler Moody's denen örgütün gerçek yüzünü gözler önüne seriyor. Bu örgüt küresel şer odaklarının iktidar oyunlarının asli bir unsuru olarak tasarlanmış. Bu bağlamda devasa operasyonlara imza atmış. Batı dünya sisteminin düşman gördüğü ülkelerin istikrarsızlaştırılmasına, o ülkelerde yönetim değişikliklerinin meydana getirilmesine aracılık etmiş.
Bu örgüt bugün aynı güce sahip değil.
Dedim ya köprülerin altından çok sular aktı diye. Türkiye bu 22 yıllık dönemde çok ciddi şekilde büyüdü. IMF'ye borcunu kapattı, Batı'ya bağımlı, Batı'nın sömürdüğü bir pazar olmaktan çıktı. Sözün özü o günden bugüne Türkiye hem büyüdü hem özgürleşti. Türkiye özgürleşme ve büyüme gayretini sürdürürken, uluslararası alandan da kopmadı. Batı'dan da Doğu'dan da beslenmesini bildi. Ne var ki Türkiye'yi eski günlerine döndürmek isteyen sömürgeci güçler özellikle son 5 yılda yoğun bir taarruza girişti.
Bir yandan terör örgütleriyle siyasal alanı, öte yandan finansal atak ve manipülasyonlarla ekonomi alanını istikrarsızlaştırmaya, krize sokmaya çalıştılar. Amaçları Türkiye'de yönetim değişikliği meydana getirmek oldu. Daha açık söylersek R.
Tayyip Erdoğan'ı indirmek için seferber oldular. Şimdi 2019 için yığınaklarını yapıyorlar.
Moody's Türkiye'nin kredi notunu indiriyor. Güya bununla Türk ekonomisini krize sokacağını düşünüyor. Mevlüt Tatlıyer'in ifade ettiği gibi "Moody's'in Türkiye'ye dönük not indirim kara açık bir finansal tetikçilik örneği." Tetikçileri de, azmettirenleri de biliyoruz, tanıyoruz. Onlar 15 Temmuz'da darbeci FETÖ'cüleri azmettiren, onlara alkış tutanlarla aynı unsurlar.
Devlet kararlı tutumundan vazgeçmediği, millet devletin arkasında durmaya devam ettiği müddetçe bu kötücül planların, bu gayriahlaki müdahalelerin hiçbir karşılığı olmayacak...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA