Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Hayırlı olsun

Beşiktaş'ta Fulya'nın geldiği bu noktanın "Köklü bir kulübün ve büyük bir camianın" yansıması olduğunu düşünüyorum. 1965'le de Baba Hakkı ile başlayan Fulya Arazisi'nin kullanım süreci, 1984'te Mehmet Üstünkaya döneminde tesisleşme ile devam edip 1996'ta Süleyman Seba ve yönetimi tarafından devletten "tapusunun satın alınmasıyla" Beşiktaş'a kazandırıldı. 40 yıllık sürecin Bilgili yönetimi tarafından planlanıp, Yıldırım Demirören yönetimi tarafından "Onlarca Beşiktaşlının katkısının bileşkesiyle yatırıma dönüştürülmesi "Daim-i kulüp" yapısının güzel bir örneğini oluşturdu. Böyle tesisleri kısa sürede tamamlamanın zorluğunu da düşünerek arsanın alınmasından tesisisin açılışına kadar emeği geçenleri canı gönülden kutlamak gerek.
Bu durum madalyonun bir yüzü ve diğer yüzü mahkemelik olacak kadar karışık, Beşiktaş'ın bu projeden çok daha fazla pay alması gerektiğini söyleyen "Müteahhitin çıktığı fazla katlara" fokus yapan üyeler, kamu adına sorular soran biz gazeteciler, bu süre içinde fazladan Beşiktaş'ın kasasına 12 milyon TL girmesini sağladı. 2008 Mali Kongresi'nde "Biz bu eklerden 2 milyon dolar ve 95 metrekare bir daire alacağız. Şan Ökten'i de restore ettireceğiz" diye övünen sorumlu yönetici İlhan Durusoy, 1 yıl içinde 12 milyon TL (6'sını aldılar) daha alacak olmasını hala izah etmedi. Bu işin takipçileri kulübün kasasına fazladan 12 milyon TL girecek olmasının keyfini yaşarken, iki sorunun cevabı peşinde koşuyor.
1-Müteahhit kendine ait kulelerdeki yaklaşık 6850 metrekarelik ek artıştan (Satış değeri minimum 80 milyon dolar) Beşiktaş'a neden % 67'lik payını vermiyor? ( Beşiktaş % 67 pay aldı' rakamı Demirören'in otopark illüzyonu?)
2-Beşiktaş Belediyesi'nin 2050 metrekarelik arsasını neden Beşiktaş 'Paramız yok' diye almadı ve 4100 metrekarelik ek inşşaat hakkını (Min. 45 milyon dolar) müteahhite bıraktı? Belediye neden bu kadar rantı sadece kültür merkezi karşılığında verdi? Ek katlar ve kültür merkezi Beşiktaş'ın % 67'sine sahip olduğu inşaatın üzerine konduğuna göre, Durusoy ve yönetim niçin 4100 metrekareden pay alamayacağınızı söyleyip duruyorsunuz?
Dönüşü olmadığını düşündüğmüz bu noktada Fulya'yı bitirmek de çok önemli bir başarı. Ancak bu Beşiktaş'ın daha fazla kazanması gerektiği gerçeğini örtmemeli. Üyelerin açtığı 2 mahkeme ve metrekare paylaşımındaki anlaşmazlık sürüyor. Biz de Beşiktaş'ın daha fazla kazanabileceği düşüncesiyle bu süreci takip edeceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA