Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kartal lige tutundu, G.Saray ateşte

Galatasaray ve Beşiktaş, çıkış tünelinden yeşil zemine doğru hareketlendiğinde "Ali Sami Yen'deki son derbi" durumu, bu futbol arenasına nice hatıralar sığdıran birçokları gibi bizi de mazide kısa bir yolculuğa çıkardı! Bu stadda nice destanlar yazmış Galatasaray için Ali Sami Yen'deki son derbiyi kazanmak nostaljik anlamlar taşıyabilirdi! Ancak dün gece sarı-kırmızılıların ortaya koyduğu kişiliksiz futbol, aldıkları mağlubiyet, ardından futbolcular ve yönetim aleyhine yapılan hakaret içerikli protestolar, bu derbinin göründüğünden daha büyük anlamları olduğunu gösterdi. Galatasaray, Ali Sami Yen'i acı bir hatırayla kapatırken, sarı-kırmızılı yönetim ve futbolcular için gerilim ve kaos dolu bir sürecin kapısı açıldı. Bu süreç; Beşiktaş'ın golü erken bulmasıyla başladı. Bu gol planları alt üst etti. Hagi son haftalarda olduğu gibi orta sahayı kalabalık tutmayı ve gol yemeden Beşiktaş'ın zaafiyetlerinden faydalanmayı planlıyordu. Schuster oyunu ileride kuracak, Rumen hoca da Pino ve Cana ile defansın arkasına sarkıp gol bulacaktı. Ancak siyahbeyazlı takım 1-0'u bulunca, Schuster frene bastı. Oyunu orta sahada kurdu. Böyle olunca haftalardır gol zaafiyeti çeken Galatasaray ilk yarı skoru değiştirebilecek bir hamle yapamadı. Birkaç girişimide de Cenk kalesinde devleşerek önledi. Hagi, Beşiktaş'ın açık vermediğini görünce taktiği baştan aşağı değiştirdi. İkinci yarıya Ali Turan'ı çıkarıp Mehmet Batdal'ı alarak başlaması doğru bir karardı. Gol şansını şişirilmiş uzun toplarla denedi. Ancak oyunu ileri yıkma girişimi Beşiktaş'a ve Schuster'e istediği fırsatı verdi. Nobre bu fırsatlardan birini değerlendirdi. Guti bu anlarda tecrübesi ve paslarıyla oyunu mükemmel yönlendirdi. Tam bir liderdi.

KORKUNUN FAYDASI YOK
Şunu açıkça söylemek gerekirse Galatasaray oyunun hiçbir anında maçı çevirebileceği hissini vermedi. Futbolcuların güçsüzlüğü ve kafalarının dağınıklığı o kadar belliydi ki sabaha kadar oynasalar Beşiktaş'ı yenmeleri imkansız gibiydi. Siyah-beyazlılar biraz cesur olsa 4-5 atabilir diyecektim! Demeyeceğim. Çünkü Beşiktaş ilk kez rakibinin isminden çekinerek oynadığı için bu kritik derbiyi kazandı. Sahada böyle bir ironi vardı. Özetle biraz korkunun ecele faydası oldu. Lige tutundu, rakibini ise ateşe attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA