Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kaptan Guti

Beşiktaş'ın kaptanlık pazubandını Guti'nin kolunda görünce, itiraf edeyim heyecanlandım. Türkiye'ye gelmiş geçmiş en kariyerli yabancı olarak gördüğüm İspanyol yıldız, oynadığı maçlarda zaten Schuster'in sahadaki eli kolu, takımın gizli lideriydi.
Verebileceğinin yüzde 40-50'siyle Beşiktaş'ın çehresini değiştiren Guti'nin yüzde 80'le neler verebileceğinin hesabını yaparken, ikinci yarı 'Beşiktaş'ın kaptanı' olarak karşılaşmak beklenmedik bir tat ve farklı bir heyecandı. Bu duyguların tercümesi "Guti'yi bir an önce kaptan yapın" asla değildir. Kaptanlık; 10 yılı aşkın bir süredir formayı ve camiayı temsiliyle 1'e 1000 oranda İbrahim Üzülmez'in anasının ak sütü gibi hakkıdır. Hatta bu fotoğrafa duygusal değil de, yönetim meselelerini sorgulayan duyarlı Beşiktaşlılar şöyle de bakabilir: "Takımda o kadar transfer, rotasyon var ki. Giden geleni kovalıyor. Sahada pazubandı takacak camiaya mal olmuş futbolcu bile bulunamıyor. Kaptanlık dün gelmiş Guti'yi kalıyor." Böyle bakana haksızlık yapılmaz, niye böyle bakıyorsun denmez. Ama dün kaptan Guti sahada tam bir liderdi ve futboluyla sorumluluğun hakkını verdi.

DELEV PLANI TUTMADI
İlk yarı CSKA Sofya sistemini 7 numaralı Spas Delev'in üzerine kurmuştu. Sol çizgide bekletilen Delev özellikle defansın arkasına atılan toplara hareketlenecek ve gol bulacaktı. İlk yarı 5 kez denedi. Tek şansını 44'te buldu. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda onu da beceremedi. Cenk'in ilk yarıdaki sağlam duruşu ve defansın Delev'e fırsat vermemesi ev sahibi ekibin planlarını bozdu. İlk yarıda rakibini ortada ağırlayan Beşiktaş çok dengeli bir oyunla üstünlüğü Bulgarlara bırakmadı.
Guti'nin Zapotocny'e attırdığı gol maçın kırılma anıydı. Dün mükemmel oynayan Zapo bu performansıyla sanırım formayı geri aldı. Schuster'in Nobre'nin yerine orta saha oyuncusu 1.70'lik Ali Kuçik'ten forvet yaratması ilginçti. bu hamle akıllara Schuster ile Fatih Tekke arasında son bulmayan krizi getirdi. Holosko'nun golü ve Beşiktaş'ın Avrupa Kupası'nda gruptan çıkarak yoluna devam etmesi tarihi Bursa maçı öncesi siyah-beyazlılara büyük moral oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA