Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Günün delisi!

Fırat Aydınus başlama düdüğünü çalmadan önce ortada şöyle bir görüntü vardı: Beşiktaş, Süper Lig yarışına devam etmek istiyorsa bu maçı mutlaka kazanmalıydı. Ancak son vuruşlarda zafiyet gösteren Holosko dışında elinde sağlam golcüsü kalmamıştı. Yedek kulübesinde de maçı kurtaracak bir isim görünmüyordu. Rakibine göre daha avantajlı bir kadroya sahip olan son şampiyon Bursa'nın kulübesinde İnsua, Sercan ve Nunes gibi dengeli giden oyunu bozabilecek isimler mevcuttu. Maçı bekleyen soru şuydu? Oyunun dengesini kim, hangi futbolcu bozacak? İlk 45 dakika sahada beklendiği gibi stres, gerilim hat safhadaydı. Her iki takımın mücadele anlayışı ve temposu da üst seviyedeydi.
Orta sahayı ele geçirme isteği ve o bölgeye sıkışan oyun yüksek gerilimle birlikte karşılıklı pas hatalarını da getirdi. Fırat Aydınus yerinde ve zamanında müdahaleleriyle karmaşanın kaosa dönüşmesini engelledi. Gözler bir yıldızın ortaya çıkıp dengeleri bozmasını ve sıkışan oyunu açmasını beklerken siyah-beyazlı ekibin tecrübeli kaptanı İbrahim Üzülmez sahne aldı. İki hareketiyle oyunun kaderini değiştirdi.
Birincisi; 40'ta İvankov'un kalesini terk ettiğini fark edip Ali Küçik'in direkten dönen vuruşunun ön hazırlayıcısıydı. Bu net gol pozisyonu takıma güven getirdi.
İkincisi; rakibin en önemli silahı Volkan Şen'i etkisizleştirdiği gibi 45'te önce sarı sonra kırmızı kartla oyundan atılmasının sağladı.
Bu kırmızı UEFA'dan yorgun gelen Beşiktaş'ı ikinci yarı tempo yaparak yıkmak hesabında olduğu görülen Ertuğrul Sağlam'ın planlarını bozdu. İbrahim Öztürk sakatlanıp yerine Serdar Aziz zorunlu değişikliğinin de bu planlara olumsuz etkisinden bahsedebiliriz.

ŞAMPİYONLUK ARZUSU
Holosko'nun golüne cevap vermek isteyen Bursa'nın 10 kişiyle gardını düşürmemesi ve fizik kondisyon olarak rakibine ezilmemesi önemli bir göstergeydi. Ancak siyahbeyazlı takımın tecrübeli ayakları Bursa'nın çırpınışına geçit vermedi. İkinci yarıda 1-0'dan sonra oyunu defansta karşılayan Beşiktaş kontra denemelerinden Holosko ile bulduğu tek fırsatı da değerlendiremedi. Beşiktaş üst düzey bir futbol da ortaya koymadı. İhtiyaçları 3 puandı ve onu da aldılar. Önemli olan şampiyonluk yarışında olup olmadıklarını göstermeleriydi. Onu da gösterdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA