Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Sorumlular bulunmalı

Beşiktaş'ta trajikomik bir durum var:
Sakatlıklar... Takımın yarısından çoğu sakat... Futbol ve sonuçlar konusunda olmayan istikrar, sakatlıklarda yaşanıyor. Oyuncuların birkaçı iyileşse bile; bir o kadarı yeniden sakatlanıyor. Siyah-beyazlı takımda bu durum artık alışkanlık kazanmış durumda. Takımda sakatlık yüzü görmeyen iki futbolcu vardı. İbrahim Üzülmez ve Fabian Ernst...
Panzer lakaplı Ernst de sakatlandığına göre Kaptan Üzülmez için "Son Mohikan" diyebiliriz! İşin ilginç ve acı tarafı şu; Matteo Ferrari dün G.Antep maçına ısınırken sakatlandı.
Adalesi çekmiş... İtalyan futbolcu 2 ay önce "Güçsüzüm. Sakatlanabilirim. Beni her yönüyle hazırlayın" diyerek garip bir tedavi sürecine girmişti. Tıkır tıkır parasını aldığı için de istirahat etmesinde bir sorun yoktu. İki ayda nasıl bir tedavi, nasıl bir kondisyon yüklemesiyle bir maç oynayıp yeniden sakatlandı? Bu konuları yazmayan, konuşmayan kalmadı. Schuster, hala yardımcısı Manolo Luis'i, kondisyoneri Carlos'u korumak adına doktoru, sağlık ekibini suçlamaya devam edebilir.
Ancak yönetimin bu sorunu çözmeden kulağının arkasına yatması kabul edilemez. Çünkü bu durum Beşiktaş'ı sakata getiriyor. İçten içe bitiriyor. Sorumluları her kimse (!) hepsi elini kolunu sallayarak utanmadan maaş almaya devam ediyorlar. Olan Beşiktaş'a oluyor.

QUARESMA'YI ÇILDIRTTILAR
G.Antep karşısında son 10 dakikayı bir kenara bırakalım; Beşiktaş sahada tanınmaz haldeydi. G.Antep sahada daha özgüvenli duran, daha iyi top yapan taraftı. Seyircisiz maçta sık sık duyulan Tolunay Kafkas'ın "Geriye yaslanmayın, ileri çıkın" uyarılarını dikkate alsalar sonuç daha farklı olurdu. İlk yarı Quaresma adeta çıldırdı. Çünkü aldığı bütün topları kötü kullanan Hilbert, deli dana gibi koşan Tabata, Ali Kuçik, Quaresma'yı topla buluşturamadılar. Portekizli çıldırmakta sonuna kadar haklıydı.
60'da Julio Sezar'ın frikiğini Cenk'in kurtarmasından sonra ne beklersiniz?
Geri dörtlünün kademeye girmesini ve topu uzaklaştırmasını mı?
Ancak Beşiktaş'ta dün bu pozisyonu bile takip edecek konsantrasyon yoktu. Ali Kuçik'in golü; teknik taktiğin, bilinçli futbolun izlerinden ziyadei Quaresma'nın gayretiyle geldi. Son 10 dakikadaki baskı ve yakalanan pozisyonlarda G.Antep'in ürkekliğinin payı vardı. Beşiktaş sakatlık meselesini çözmediği ve sorumlularını cezalandırmadığı müddetçe; değil lig yarışında, hiçbir yarışta yer alamaz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA