Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

AK Parti niye yine kazanacak?

Her seçimde milletten şamar yiyenler, güreşe doymayan mağlup pehlivan gibi yine ittifak peşinde. Son yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Paralel Yapı ile ittifak kurmanın nasıl sonuçlandığını görmelerine rağmen yine bir "Çatı" altında toplanma hesapları yapıyorlar.

Tuzluk partilerinin de dahil edileceği yeni ittifak arayışları var. Kimisi CHP ile HDP'yi bir 'çatı' altına sokmak isterken kimisi 'Paralel Yapı+BBP+SP+CHP' diyor. En son CHP'nin ÖDP ile birleşeceği söylendi. Daha sırada İP'i var sapı var, çöpü var…

***
Tüm bu ittifak çabalarının tek hedefi var; "AK Parti'yi yani Tayyip'i devirmek!" 'AK Parti neden tüm seçimlerden zaferle çıkıyor?' diye soruyor ve yanıtlarını şöyle sıralıyorlar:

1-AK Parti dini söylemleri iyi kullanıyor. (Birinci sebep buymuş. AK Parti İslamcı yani.)
2-Bu millet okumuyor cahil. (Okuyanlar az ve onlar da CHP'ye oy veriyor ama yetmiyor.)
3-Ekonomik çok iyi olduğu için. (Kriz çıksa millet Ecevit'i bir gecede devirdiği gibi Tayyip'i de devirir.)
4-Ekonomi çok kötü olduğu için. (Yukarıdaki maddeyle çelişiyor ama herkesin konut ve araba kredisi borcu var, belirsizlik olsun istenmiyor.)
5-AK Parti'nin alternatifi olmadığı için. (Umut vaat edecek muhalefet partisinin olmadığının itirafı.)

***
Şimdi birinci gerekçeden başlayalım.

Şu anda bile dini söylemleri AK Parti'den çok daha radikal şekilde savunan partiler yok mu? Var. Hem Kılıçdaroğlu Bekaroğlu'nu transfer etti, CHP'ye mescit açtı hatta CHP'liler topluca Umre yapmayı planlıyor.

Geçmişte de millet dini söylemleri kullanan partilerden ziyade laik yaşam tarzına sahip liderlerin partilerini sayısız kere iktidara getirmedi mi?

***
İkinci gerekçe 'milletin cahil' olduğu. Bu açık yalan her seçimde dönüp kendilerini vurduğu halde söylemekten utanmıyorlar. Oy oranlarına bakıldığında 25 milyon oy alan AK Parti'deki okumuş sayısı matematiksel olarak CHP'den daha çok. Ama maksat millete hakaret etmekse bu yalan 'sol' tarafından hep kullanılır…

***
Üçüncü ve dördüncü gerekçe zaten kendi içinde çelişkili.

Önce Türkiye'nin ekonomisi 12 yıldır iddia ettiğiniz gibi "Ha battı ha batacak" düzeyinde mi değil mi? Buna bir karar verin.

Her sene "Ekonomi, cari açık, dış borç o kadar kötü ki önümüzdeki yıl Türkiye batacak" kehanetinde bulunuyorlar. Ve her sene Türkiye ekonomisi daha da yerli yerine oturuyor.

Hem önünü göremeyen uzun vadeli kredi borcu altına girmez. Millet kendine güveniyor ki ev alıyor, otomobil alıyor.

Şimdi tüm kredi borçları kaldırılsa millet koşa koşa CHP'ye mi oy verecek?

Buna sahiden inanıyor musunuz?

***
Beşinci gerekçe, en gerçekçi olanı. Sahiden, AK Parti'den daha ileri bir vizyona, gelecek perspektifine, sosyal ve ekonomik projelere sahip alternatif bir parti yok. Şunu bir itiraf etseler rahatlayacaklar.

Milleti anlayamıyorlar! Millet, 'Savaş çıksa veya deprem olsa da Tayyip gitse" diyenlerin kör düşmanlığını görüyor. Yıllarca Kürt meselesine de sadece ekonomik temelli baktılar. "Kürtler açlar, işsizler ondan böyle oluyor" deyip durdular. 40 yıl sonra meseleyi kangrene çevirdiler.

Sadece çözüm sürecine bile baksalar milletin hissiyatını anlayacaklar.

***
Kendi söyledikleri yalanlara kendileri inansalar da millet ekonomik, sosyal ve siyasi istikrarı önemsiyor.

Hayat, sosyal medyadan ibaret değil. Oralarda ne kadar iktidara küfretseler de millet gerçeği görüyor, çünkü bizzat yaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA