Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kazanılan bir puan

Oynanan ikinci yarıdan sonra önce Beşiktaş'ı bir alkışlayalım. Bu kadar ciddi bir rakibe karşı uzun süre 10 kişi oynayıp böyle işler yapabilmek kolay değil. İkinci 45 dakikada oyun stratejisinin Bobo- Holosko gibi iki çabuk adam ve bunların çabuk çıkışlarında iyi pas atabilecek önce Matias Delgado ardından Yusuf tercihi Beşiktaş'a golü getirmedi, ama bol pozisyon, mükemmel kontratak yapabilen bir takım görüntüsü ortaya konmasını sağladı. Bursaspor'un eksik kalan Beşiktaş'a karşı öncelikle oyun temposunu düşürüp bol pas yaparak oyunu kontrol etme düşüncesi, Beşiktaş'ın mükemmel defansif ve orta alan mücadelesi sayesinde kendi sahasında yapılan birkaç yan ve geri pastan öteye geçemedi.
Özellikle bu alanda yapılan baskıyla kazanılan toplarda Beşiktaş öne doğru mükemmel çıkışlar yaptı. Bunda Fabian Ernst'in, Filip Holosko'nun, Bobo'nun, Ekrem'in ve İbrahim Üzülmez'in üstün çabalarının etkisi oldu. Bu çıkışlarda yakalanan öyle pozisyonlar var ki, gerçekten Beşiktaş adına üzülmemek elde değil.

HOLOSKO ATSAYDI...

İkinci yarının hemen başında Holosko yakalamış olduğu pozisyonu iyi değerlendirebilse, maç o dakikada farklı bir boyut kazanabilirdi.
Burada Holosko tek vuruşta gol yapabilmenin yanında, üzerine çıkan kaleciyi geçerek golü bulabilir veya faule maruz kalarak rakibinin penaltı ve kırmızı kartla cezalandırılmasını sağlayabilirdi.
Bunun ötesinde sayabileceğimiz yine bir çok pozisyon var. +92'de Bobo'nun vurduğu kafa vuruşunda hem yapılan vuruşu hem de kaleci İvankov'un kurtarışını alkışlamak gerekli.
Bu maçtan sonra elbette oyunun ilk yarısında Bursaspor'un kaçırdığı pozisyonlar için üzülen taraf konuk ekip olurken, maçın ikinci yarısındaki futbol ve performansın ardından eksik olmasına rağmen bu maçta kaybettiği iki puana üzülen taraf, haklı olarak Beşiktaş ve Mustafa Denizli olacaktır.
Beşiktaş açısından bu kadar güzel bir gösteriden sonra kaybedilen iki puan değil, şampiyonluk yarışında kazanılan bir puan olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA