Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Zoru kolaya çevirmek

Beşiktaş sıkıntılı başladığı haftayı zor bir maç gibi görünmüş olmasına rağmen Eskişehir galibiyetiyle keyifli kapattı. Beşiktaş bu ligde çok fazla işi özellik olarak iyi yapan bir takım haline geldi. Başta mücadele gücü, onun ötesinde takım olarak hareket kabiliyeti, daha da önemlisi top kullanabilme yeteneği. Beşiktaş bunların hepsini istediği zaman oyunun çeşitli bölümlerinde sergileyebiliyor. Eskişehir maçı da başlangıç itibariyle zor bir maç gibi görünse de, bu karşılaşma Beşiktaş tarafından kolay hale getirildi. Beşiktaş'ın usta ayakları var. Bunlar bir arada olduklarında ve kişisel yeteneklerini ortaya koyup arzulu olduklarında Beşiktaş çok farklı bir takım haline geliyor. Eskişehir karşısında özellikle ikinci yarıda Delgado ve Tello'nun yeteneklerini ortaya koydukları dönemde Beşiktaş golü buldu. Burada Bobo'nun ikinci yarıdaki katkısını ve golcülük özelliğini de ekleyelim. Tello belki kötü gibi göründü, ama attığı ara pasla yaptığı asist son derece önemliydi. Golden sonra da, geniş alanda oynanmaya başlayan oyun Beşiktaş'ın daha çok oyuna hakim olmasını sağladı. Çünkü Beşiktaş'ın elinde Delgado, Yusuf, Tello, Holosko ve Ernst gibi topu iyi kullanan oyuncular var. Bunlar bireysellikten uzaklaşıp takım düşüncesi içerisinde hareket etmeye başladıklarında çok etkili bir takım ortaya çıkıyor.
Ön tarafta hareketli oynayan Bobo ve Holosko her rakibin dengesini bozuyor. Hem fiziksel kapasiteleri yüksek hem de alan bulduklarında rakip arkasına koşu yapabilen, tehlike yaratabilen oyuncular.

GOLLERDEKİ USTALIK
Bazı takımlarda bu tür oyuncular vardır, ama bunları yaptıkları bu koşularda topla buluşturacak oyuncu eksiklikleri mevcuttur. Ama Beşiktaş'ın elinde Delgado, Tello ve Yusuf gibi bu işi mükemmel yapan oyuncular var. Dün Beşiktaş'ın attığı iki golde de, bu oyuncuların ustalıklarını bir kez daha keyifle izledik. Bu kadar alternatif olunca elbette bunların marke edilmesi de zor hale geliyor. Bir de bunların Mustafa Hoca tarafından oyunun belli bölümlerinde farklı şekilde kullanılması da Beşiktaş'ın etkinliğini oldukça arttırıyor. Zor görünen bir günü Beşiktaş ileriye de daha da güvenli bir şekilde bakarak keyifle bitirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA