Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Bu nasıl politika?

Nobre transferini birkaç kez yazdım. Bu imzada geçmişten gelen bazı sıkıntılar olacağını düşünüyordum. Son gelinen nokta da beni yanıltmadı. Bu oyuncunun menajeri ile istediği şartlar, dolayısıyla kamuoyunda ortaya çıkan baskı sebebiyle bir süre anlaşma yapılamadı. İş zamana yayıldı ve akabinde takımın yakaladığı başarı grafiği ile gündem başka yerdeyken de anlaşma gerçekleştirildi.
Bugüne kadar da yeni imzanın maliyeti hakkında resmi bir açıklamada yapılmadı.
Edindiğim bilgilere göre Nobre'ye ilk yıl 2.4 milyon euro, ikinci ve üçüncü yıllarda da 2.2 milyon euro ödenecek. Nobre Beşiktaş'ta gol kralı mı oldu? UEFA'da final mı oynattı? Şampiyonlar Ligi'nde gol rekoru mu kırdı? Takımı şampiyon yaptı da biz mi görmedik?
Dünyada tekdüze performanslara değil, sadece başarıya değer ve prim verilir. Sezonluk 850 bin euro alan bir oyuncuya siz üstteki başarıların hiçbiri ortada yokken böyle zam yaparsanız kimse bunun masum bir iş olduğunu düşünmez. Nobre bugün Avrupa'da bonservisi elinde bile gezse hiçbir kulüpten 1 milyon 250 bin eurodan fazla net rakam alamaz. Bu gerçek apaçık ortadayken "Bu rakam niye veriliyor?" diye sorduğunuzda iki yanıt akla geliyor. Birincisi, Beşiktaş Kulübü her ne kadar inkar edecek olsalar da sözleşme şartlarına göre kendi oyuncusunun menajerine üstü kapalı olarak bonservis bedeli ödüyor. İkincisi, kulübü daha fazla borçlandırıp kişiye mahkum etme politikası devam ediyor.
Bu politika takım içi dengeleri de bozuyor. Önce Delgado sonra Nobre ile yapılan bu dengesiz ve temelsiz anlaşmalar yönetimi ve teknik kadroyu diğer oyuncularla karşı karşıya getirmiştir. Tello ile yaşananlar da sürpriz değildir. Bu olayın affedilebilir tek yanı Beşiktaş'ın bugüne kadar bu mukaveleyi imzalamamasıdır

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA