Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hayır mı, şer mi?

Her işte bir hayır vardır çok inandığım bir söz. Hayata bazen böyle bakmak insanların sıkıntılı dönemlerinde önemli bir destek olur. 10 gün önce ligde Beşiktaş'ı yenmenin Fenerbahçe'ye bir yarar getirmediğini kupa finalinde çok açık gördük. Bu galibiyet hem Fenerbahçe camiasını hem yönetimini hem futbolcu ve teknik ekibini yanılttı.
Ligdeki sonuç Fenerbahçe'nin takım gücünden çok, Beşiktaş'ın oyun stratejisinden kaynaklanan bir netice idi. Normal şartlarda iki takımın oyuncu potansiyellerine, bu maçları oynadıkları takım kadro ve dizilişlerine baktığımızda Beşiktaş daha iyi ve kaliteli. Ama içinde böyle sürprizler olduğu için futbol bu kadar cazip ve güzel. Ligde alınan bu sonuçtan sonra Fenerbahçe'nin kupa finaline hazırlanışı ve algılaması ile Beşiktaş'ınki arasındaki fark hem maç içinde hem de maç sonucunda çok açık ortaya çıktı. Aslında İzmir'de Beşiktaş'ın kupayı alması iki takımın performansları karşılaştırıldığında benim için sürpriz olmadı. Asıl sürpriz ligde Fenerbahçe'nin kazanmasıydı.

MUSTAFA HOCA AÇIK ARA ÜSTÜN
Burada oyuncu kalitesi ve alternatifleri kadar, iki teknik direktörün lige ve takımına ne kadar hakim olabildikleri de açıkça ortaya çıktı. Mustafa Hoca, hem takımların ilk 11'lerinde hem oyun stratejilerinde hem oyuncu değişiklerinde hem de taktik hamlelerde Aragones karşısında üstünlüğünü açık ara ortaya koydu.
Fenerbahçe büyük ihtimalle bu ağır yenilgiden sonra hocasıyla yollarını ayırıp yeni bir başlangıç yapacak. Belki kupa kazanılmış olsa bu hocayla devam etmek yeni sezonda büyük sıkıntılar getirecekti. Onun için baştaki sözü bir kez daha tekrar edelim: "Her işte bir hayır vardır." Tabii olayları doğru değerlendirebilene.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA