Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hoca oyuncusunu aramaz!

Gökhan Zan, Beşiktaş'tan ayrıldı ama tartışması devam ediyor. Nedeni Gökhan'ın Beşiktaş açısından önemli bir oyuncu olması ve milli takımda oynaması. Böyle bir oyuncunun bedelsiz kaybedilmesi ve rakip Galatasaray'a gitmesi bu polemikleri artırıyor. Sezon içersinde de konuşulmaya devam edecek. Bu konuyla ilgili Gökhan'ın Beşiktaş'tan ayrılmasından haberi olmayan Mustafa hoca da "Beni arayabilirdi" şeklinde bir açıklama yaptı. Öncelikle bu görüşe katılmadığımı belirteyim. Profesyonel takımlarda teknik direktör ve yönetim beraber transfer politikasını belirler. Gidecek ve transfer edilecek oyuncular konusunda karar verirler. Bundan sonra icraat kısmı yönetim tarafındadır. Gökhan'ın ayrılması konusunda şunu görmek gerekir, ya Beşiktaş hocanın da bilgisi dahilinde Gökhan konusunda ısrarcı olunmaması konusunda bir fikir birliğine vardı ya da kalmasına karar verildi ama opsiyon süresi kaçırıldığı için başarılamadı.
Şimdi iş koptuktan sonra gündemi değiştirmek adına farklı açıklamalar yapılıyor. Hocanınki de bunlardan biri. Profesyonel takımlarda oyuncu "Transferimi bitir" diye tatil yapan hocasını aramaz. Bu konuları yönetim ve ona bağlı birimler halleder ki, uzatma opsiyonu kullanılsa zaten oyuncuyla görüşmeye gerek de yoktu. Ayrıca o takımın hocası da "Beni arasaydı" gibi demeçler vererek sanki her işi o halledermiş veya yönetimin üzerinde bir karar mekanizmasıymış gibi bir açıklama yapmaz. Ama sistem içinde boşluklar olunca bunların yaşanılması kaçınılmaz oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA