Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Sportif direktörlük

Fenerbahçe Aykut Kocaman'ı sportif direktörlük görevine getirerek önemli bir başlangıç yaptı. Öncelikle Aykut'a bu görevinde başarılar diliyorum. Bu sistem tüm dünyada büyük kulüp olmuş takımların hepsinde ciddi kurallarla uygulanan bir sistem. Çok önemli bir görev. Eğer düşündüğüm şekilde ve içi doldurularak yapılmışsa, Fenerbahçe Kulübü'nü kutluyorum. Şunu artık hepimizin kabul etmesi gerekiyor, futbol ciddi bir endüstri haline geldi. Bu kadar büyük bir yapıyı yalnızca fahri görevlerle yürütme düşüncesi kulüplere kayıplar getiriyor. Sonuçları da büyük mali kayıplar, günlük mali sıkıntılar, yanlış transferler, sorumsuz harcamalar, günü kurtarma adına popilist yaklaşımlar gibi daha sayacağımız bir çok kötü şey olarak geri geliyor. Bunların artık işin içinden gelen, bu konuda çok daha bilgisi olan ve güvenilen insanlar tarafından yapılması, tüm kulüpler adına uygulanır hale gelmesi futbolumuz açısından çok önemli. Çok önemli diyorum çünkü bugün Türkiye'de profesyonel kulüplerin tümünün toplam borç stoğu iki milyar dolar seviyesine geldi.
Bu rakamlar işin ne kadar önemli ve acil olduğunu daha net şekilde açıklar. Böyle bir yapı ayrıca görevlendirilen teknik adamların dilinden anlayan birisinin onlarla muhatap olması içinde çok önemlidir. Aynı futbol dilini konuşabilen aynı çatı altındaki sorumluların ortaya çıkan problemleri de çok daha çabuk çözebilme şansları ortaya çıkar. Bu sene Aragones'in yaşadığı sorunlarda yanında Kocaman olsaydı bunlar daha kolay aşılabilirdi. Bundan hem Fenerbahçe hem de Aragones kazançlı çıkardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA