Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Ayrı yollar

Şampiyonluktan sonra Beşiktaş'ta yapılan transferlerde yine inanılmaz ve gerçek karşılığı olmayan rakamlar havada uçuşmaya devam ediyor. İsmail için yaklaşık 8,5 milyon Euro ve hala verilmesi dahil mi hariç mi belli olmayan oyuncular. Ferrari için 15 milyon Euro, Nihat için 12 milyon Euro, Fink, Erhan ve Rıdvan'ın maliyetlerini yaklaşık 8 milyon Euro dersek, son 15 gün içerisinde taahhüt edilen rakam 100 trilyon.
Bu rakama bir de bazı oyunculara yer açmak için elden çıkarılan veya kaçırılan oyuncuların maliyetini koyarsak bu rakam reel olarak 120 trilyona ulaşıyor. Gerçekleştirilen bu transferlerden sağlam bir Nihat dışında hangisi eldeki kadrodan farklı ve daha kaliteli derseniz cevabı 'hiçbirisi' olur.
'Manchester United takımı Newcastle'dan Owen'ı bedelsiz, Milan Standard Liege takımından Onyewu'yu bedelsiz alırken, siz Beşiktaş takımı olarak bu kadar büyük bir borca hangi gelirle giriyorsunuz' derseniz yine cevabını bulamazsınız. Çünkü var olan borçlar ve karşılığı olmayan borçlanma ile Beşiktaş'ın gelirleri bu rakamları karşılaması mümkün değil. Peki neden bu kadar borçlandırılıyor derseniz onun cevabını da Beşiktaş'ta başkanlık seçimlerinin tarihine bakarak bulabilirsiniz.
Görünen açıklaması 2010 ocak. Yani altı ay sonra. Kimse şaşırmasın Beşiktaş'ı bu kadar ağır borç altına sokma ve kendine mahkum etme politikasında bu döneme kadar artarak aynı hızla sürecek. Çünkü bu tehdit ve korkutma stratejisinin tadı alındı ve üstüne konularak devam ediliyor. Asıl amaç takımı güçlendirmek veya sportif hedefler değil.

SOKAKTAKİ BEŞİKTAŞLI
Yani baştaki irade şampiyonluğa rağmen kendini garantide hissetmediği için seçim zamanına kadar borcu iki misline çıkartarak bu süreci tamamlamak istiyor. Buna karşılık sokaktaki, tribündeki Beşiktaşlı'nın tek düşüncesi takımına olan sevgisi, onunla beraber yaşamak istediği coşku ve takımının başarısı. Onların hiçbir zaman değişmeyen bir şekilde takımın arkasında yola çıkış düşüncesi böyle. Peki sürekli içinde her türlü soru işaretleri barındıran bu transferleri yapanın yolu sizce hangisi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA