Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Arda'dan şüpheniz olmasın

Bugün Türkiye'de en yetenekli yerli oyuncuyu sorduğunuzda, cevap hiç süphesiz Arda Turan olur. İstikbal vaad eden en iyi genç oyuncu dersek, yine Arda Turan cevabını veririz. Değeri en yüksek Türk oyuncu kim? sorusuna yine Arda Turan deriz. Bu kadar çok öneme sahip bir oyuncunun gündeme gelmesi, hakkında bir çok spekülasyon ve tartışmanın olması son derece normaldir. Bu bizde olduğu gibi tüm dünyada da bu şekilde... Şimdi Arda'nın omuzlarına bir de kaptanlık sorumluluğu bindi. Bu görev her takımda çok önemlidir.

SORUMLULUĞU BÜYÜK
Takım kaptanı, teknik direktörün yarısı demektir. Takımın temsilcisi ve vitrindeki en önemli malı demektir. Bunların yanında takım içinde sorumluluğu alacak, baskı altında takımı sırtlayacak aynı zamanda yönlendirecek davranışları ve hareket tarzıyla arkadaşlarına ve camiasına örnek kişi demektir.
Tüm bunlar da Arda'nın aldığı sorumluluğun ne kadar büyük olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Son zamanlarda Arda'nın saha içi kadar saha dışındaki davranışları; yaşam şekli de sık sık gündeme gelmeye başladı. Bireysel olarak yaşandığında bunlar normal veya hoşgörü ile kabul edilebilir. Fakat bir camianın, özellikle de Galatasaray gibi çok büyük bir camianın kaptanlık bandını takıyorsanız, bunlar da sizin için kontrol edilmesi gereken davranışlar haline gelir.

KAPASİTESİ VAR
Şimdi Arda bu çizgiye doğru emin adımlarla yürüyor. Bugüne kadar ki futbolculuk karakteri, yeteneği ve zekasının yanında bireysel şahsiyeti bu kadar genç yaşta kendisini getirdiği yerde bundan sonrasını da başaracak kapasitededir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA