Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Beşiktaş iyi yolda

Sıcak ve yoğun çalışmalardan sonra tempolu futbol beklemek zor. Önemli olan genel oyun şekli ve özellikleri olarak nasıl bir görüntü verildiği. O açıdan bakınca iyi olan, geliştirilmesi gereken buna ilaveten eksik olarak görülen yerler var. Defans bloğunun çok yeni oyunculardan kurulmasından dolayı zamana ihtiyacı var. Sağ kanadın Erhan'la sezonu götürmesi zor gözüküyor. Sol tarafta İsmail takıma takıma adapte olmuş bir görüntüsü var. Ayrıca topu da iyi kullanıyor. Burada çıkacak bir sıkıntı da arkasında İbrahim Üzülmez'in olması zaten onun da sigortası.
Defansta Sivok ve Ferrari'nin aralarındaki uyumu için zamana ihtiyaçları var. Ama bunun yanında bu bölgede alternatif oyuncu eksikliği defansın uzun lig ve Avrupa süresinde en büyük sıkıntısı olarak gözüküyor. Bunlar zaman içinde elbette çözülebilir ama erken başlayan lig ve Şampiyonlar Ligi zaman konusunda da baskıyı artırıyor. Bu maçta orta alanda Fink ve Ernst defansif olarak savunmanın önünde oldukça iyiydiler. Bunlara Uğur'un da katılması Beşiktaş'ın mücadele gücünü önemli derecede artırdı. Fakat özellikle ikinci yarı Fink'in ataklara katılması güzel bir görüntüydü. Holosko sağda oynamasına rağmen etkiliydi. Serdar dönem dönem sol kanatta çizgiye inip iyi ortalar yaptı.
Maçın en etkili ismi Bobo rakip arkasına attığı koşularda hem kendisi etkili oldu, gol pozisyonları yakaladı. Hem de boşalttığı alanlarda orta alan oyuncularından Uğur'un, Ernst'in ve Fink'in kullanması için alanlar yarattı. Elbette Nihat'ın Beşiktaş formasıyla tekrar sahaya çıkması bu maçın en güzel anıydı.
Sonuçta Beşiktaş ilk maça oranla daha iyi oynayabilen, topla daha çok organizasyon gerçekleştirebilen bir takım görüntüsü çizdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA