Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Bu yenilgi bir şans

Derbi kaybetmek kötüdür. Beşiktaş için de Fenerbahçe'ye kaybetmek hoş değil. Sonucunda bir kupa finali... Yenilirken, ligin başlangıcında rakibinize karşı psikolojik üstünlüğünüzü de yitiriyorsunuz.
Bu, işin Beşiktaş açısından kötü tarafı. Ama kupa kaybedilmesine rağmen dünden iyi mesajlar da var. Beşiktaş, geçen yılki oyun düzenini aşağı yukarı aynen devam ettiriyor. Üstelik; üzerine koyarak... Daha dengeli oynayabiliyor, topu daha iyi kullanabiliyor ve kendi bölgesinden kaptığı toplarda çok da iyi çabuk ataklar geliştirebiliyor. Dün Beşiktaş'tan bu şekilde güzel organizasyonlar izledik.
Özellikle orta alanın iki ismi Ernst ile Fink hem mücadeleci yönleriyle hem oyun disiplinleriyle hem de topu öne doğru iyi kullanmalarıyla iyi işler yaptılar. Bunlara ilaveten ilk yarıda Tello ve Bobo hem pas alışverişlerinde hem de hücum organizasyonlarında etkili oldular. Bu yarıda Yusuf dışında Beşiktaş takımı oyuna daha hakim bir görüntü çizdi.

İSMAİL İYİ SINAV VERDİ
İkinci yarı özellikle sol kanattan İsmail'in öne doğru etkili çıkışları ve Nobre'nin bu kanattaki rakip arkasına koşuları Beşiktaş adına önemliydi. Beşiktaş genel olarak takım direncini ve organizasyonunu iyi uyguladı. Öne doğru çıkışlarda dönem dönem etkili işler yaptı. Son 15 dakika hariç oyun olarak Beşiktaş'ın daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bunu söylerken şunun altını özellikle çizmek lazım: Beşiktaş takımının yeni oyunculardan oluşan defansı iyi oynuyor görüntüsü içerisinde önemli bireysel hatalarla çok ciddi pozisyonlar verdi. Güiza'nın iki, Alex ve Kazım'ın birer çok net gol pozisyonları var. Bunlar Rüştü'nün yeteneği sayesinde golle sonuçlanmadı. Ama bu her zaman böyle olacak diye de bir şey yok. Çünkü bu tür maçlarda yenilen bir gol oyunun dengesini ve stratejisini değiştiriyor. Nitekim Sivok'un şanssız bir pozisyonda verdiği penaltıdan sonra maçın dengesinin Fenerbahçe lehine değiştiği gibi.
Süper Kupa finali kaybedilen resmi bir müsabaka olmasına rağmen, lig öncesi hataların ve eksiklerin net olarak görülüp değerlendirilebilmesi açısından bir fırsat olarak da görülebilir. Beşiktaş açısından yapılan bu kadar iyi işlerin yanında eksikliklerin giderilmesi ve görülmesi anlamında bu maç bir şanstır ve Beşiktaş da bu şansı en iyi şekilde değerlendirecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA