Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Beşiktaş'a 'Akın' lazım!

Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir'e karşı oynadığı bu lig maçını da kazanamadı. Aslında bu durum maça baktığımızda çok tesadüf gibi görünmüyor. Stadın soğuk atmosferinin yanında, İstanbul Büyükşehir'in takım disiplinini iyi uygulayan, defansif olarak iyi kapanabilen, orta alanda çok iyi mücadele edip, ikinci topları kazanabilen ve iyi kontrataklar yapabilen bir ekip olmasının da etkisi vardı. Ama karşılarında bu düzeni bozacak, takım organizasyonunu da bu tür bir takıma karşı etkili şekilde kullanacak bir Beşiktaş vardı. Ancak dün gece bu olmadı.
Beşiktaş, Fink-Ernst bloğunun önünde yer alan Yusuf, Holosko, Nobre ve Tello ile ilk yarıda etkili olamadı. Dönem dönem Özellikle de Holosko ile çabuk çıktığı pozisyonlar var. Ama çok sık değil. Yusuf sol kanatta oynayabilecek, çabuk öne gidebilecek bir oyuncu değil. Ancak İsmail'in katkısı olduğu dönemde Beşiktaş'ın bu kanattan öne doğru çıkabilme şansı oldu. Genelde ön tarafta saydığımız bu oyuncuların kopuk, hareketsiz ve markaj altında kalmaları Beşiktaş'ın gücünü düşürdü. İkinci yarı Nihat ve Bobo'nun girişi Beşiktaş adına çok ciddi bir etki yaratmadı.

SOL KANADA ADAM LAZIM
Beşiktaş'ın elinde çok iyi, değişik tipte oyuncular var. Ancak bunların kullanım şekli ve oyun içi pozisyonları istenilen verimin alınmasına engel oluyor. Yani, Beşiktaş'ta sol ayağı olmayan üç oyuncu Yusuf, Bobo ve Nihat sol kanadı kullanmaya çalışıyorlar. Kontra oynarken zaman zaman ikisinden faydalanabilirsiniz. Ama set oyununa döndüğünüzde bu kanattan içeri orta beklemek mümkün olmaz. Çünkü her aldıkları topta içeriye, kaleye kat etmeyi düşünecekler. Nitekim de öyle oldu.
Aslında Beşiktaş'ın öncelikli olarak çok iyi 10.5 numaradan önce sol tarafta bu kanadı iyi kullanabilecek, çabuk ve forvet özelliği de olan bir oyuncuya ihtiyacı var gibi görülüyor. Tıpkı bu maçın yıldızı olarak gösterebileceğim İbrahim Akın gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA