Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Değişmeden değişim

Fenerbahçe'de geçen seneden farklı olarak değişen çok oyuncu yok. Bilica, Cristian ve Santos bu takımın yeni oyuncuları. Fakat az oyuncu değişimine rağmen Fenerbahçe'de değişen çok şey var. En başta takımın oyun felsefesi. Daha çok öne doğru oynayan, daha çok atak yapmayı düşünen, ileriye çok çabuk çıkmayı düşünüp, burada çoğalabilen bir takım ortaya çıkmış durumda. Buna ilaveten, oyuncuların kendilerine güvenleri ve oynama rahatlıkları. Fenerbahçe'de birçok şey müspet yönde değişmiş gözüküyor.

HÜCUM ZENGİNLİĞİ ÇOK
Genel olarak tüm oyuncuların topu kullanabilme kabiliyetleri iyi. Bu da takımın pas yüzdesini ve top kullanma kabiliyetini artırmış durumda. Atağa çıkışlarda geriden gelen uzun ve çapraz paslar ve bu pasların neticesinde atağa verilen destek Fenerbahçe'nin hücum zenginliğini artırmış durumda.
Denizlispor karşısında özelikle Emre ve Cristian'ın orta alandan yapmış oldukları organizasyonlar çok başarılı oldu. Elbette bu oyuncuların önünde oynayan Santos, Alex, Kazım ve Güiza'nın çok hareketli, deplase bir şekilde hareket etmelerinin ve topu çabuk oynama düşüncelerinin etkisi büyük. Güiza-Alex ikilisi de iyi bir uyum yakalamış durumdalar. Bunlara oyun içerisinde özellikle ilk yarıda Kazım'ın ve Santos'un çabuk desteği F.Bahçe'de hücum zenginliğini ve pozisyon sayısını artırdı.

EN İYİ TRANSFERLER!
Sarı-lacivertlilerde bu sezon yeni transferler var. Fakat şu anda en büyük transferler olarak geçen sene imza atan Emre ve Güiza olarak görünüyor. İki oyuncu da hem özgüven kazanmışlar, hem de fizik olarak çok iyi seviyeye gelmişler. İyi işleyen bir takım mekanizması içerisinde de farklılıklarını ortaya çok rahat bir şekilde koyuyorlar. Özellikle Güiza'nın bu oyun felsefesi dolayısıyla çok rahatladığını ve geçen sezonki yalnız görüntüsünden kurtulduğunu bu karşılaşmada çok net şekilde gördük. Goller attığı ama bunların dışında oyun içindeki koşuları, deplaseleri ve mücadelesi golleri kadar önemliydi.
Fenerbahçe değişmiş görünüyor. En önemlisi de kazanmak istediğini hissettiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA