Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Bobo'yu bu fiyata satmak intihardır!

2007 yılında Avusturya'da sezon başı kampındayız. Bobo yine gündemimizde. Yıllık aldığı ücret 600 bin dolar. Mukavelesinin iyileştirilmesini istiyor. Kendisiyle ve menajerleriyle dolaylı görüşmeler yapıyoruz. Yıllık rakamını arttırmaya karar veriyoruz ve kendisine de bildiriyoruz. Rakamı da kendisine açıklıyoruz. Fakat menajeri ısrarla Avusturya'ya kamp yaptığımız bölgeye gelip yüz yüze görüşme yapmak istediğini söylüyor sonucunda biz de davet ediyoruz. Bir gün sonra menajeri geliyor, ama yanında St.Etienne Kulübü Sportif Direktörü var. Bir emrivaki ile bizi şaşırtıyor. Israrla Bobo'yu satmak istemediğimizi söylememize rağmen görüşme isteğinde bulunuyorlar. Kendileriyle bir toplantı organize ediyor ve masada Bobo'yu satmak istemediğimizi tekrar söylüyoruz. Çok ısrarcı olunca biz de Bobo'yu gözden çıkarabileceğimiz rakamı kendilerine söylüyoruz: 15 milyon dolar.
Bugün yine Bobo'nun satışı gündemde. Bu olaydan sonra Bobo 2007- 2008'de 35 oynamış 16 gol atmış, geçen sezon da 44 maçta 19 gol atmış. Sonucunda Beşiktaş çifte kupa kazanmış. Yani şöyle bakmak lazım, oyuncu değerini elde ettiği başarılarla arttırmış. Ama şimdi oyuncunun satılmak istendiği rakama bakınca üçte bir oranında değer kaybetmiş. O dönemde istediğimiz rakam elbette gerçek değildi.

BU KADAR UCUZ OLMAZ
Caydırmak için ortaya konan bir tavırdı. Fakat aramızda konuştuğumuz rakamlar gerçek değerinin 8 milyon dolar ve üzeri olduğu yönündeydi. Son konuşulan rakamlar ise bu oyuncunun ederinin çok altında. Eğer Beşiktaş Bobo gibi bir forvet oyuncusunu bu rakamlarla satarsa büyük hata yapar. Bugün sıradan defans oyuncularına 5 milyon dolar bonservis öderken zor ve her zaman bulamayacağınız tipte bir forveti ederinin çok altında bir fiyata yok pahasına elden çıkarmak Beşiktaş'a ve bu kararı verenlere ciddi sıkıntılar getirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA