Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Bir puana sevinmek

Günümüz futbolunda en önemli şey tempo Ve çabuk oyun. Bunu yapabilen takımlar rakiplerini hataya zorlarlar. Bu bazı maçlarda son 5 dakika, bazı maçlarda 30 dakika, bazı maçlarda da rakibe göre daha yüksek tempolarda yapılabilir. Amaç rakibin dengesini bozmak ve kendi artılarınızı ortaya koymak ve skoru değiştirmektir.
Dünkü maçta 'Beşiktaş bunu ne kadar yaptı veya yapabildi mi?' diye baktığımızda çok olumlu şeyler söyleyemiyoruz. Özellikle Gençlerbirliği takımının maçın ilk dakikasından bitimize kadar tüm maç süresi içerisinde her topa hakim olduğunda garanti ve basit oynaması, topu kendinde tutmaya çalışması dönem dönem Beşiktaş'ın bıraktığı alanlara çabuk çıkma düşüncesi hepsi başarılı oldu. Belki gol bulamadılar ama önemli pozisyonlar yarattılar. Bunun karşılığında rakibi zorlaması gereken, sıkıştırması gereken, hataya zorlaması gereken taraf Beşiktaş çok cılız bir kaç pozisyon dışında bunu gerçekleştiremedi. Bunda oyuna başlayan 11'deki orta saha oyuncularının seçimi ve sonrasında yapılmaya çalışılan değişikliklerin etkili olmaması neden oldu.

BÜTÜN YÜK TELLO'YA BİNDİ
Orta alan içinde olmayan özellikle ilk yarıda Fink, Ernst ve Uğur takımın oyun organizasyonun gerçekleştiremediler. Gerçekleştiremedikleri gibi rakibin bu alanda aldığı dönen toplarda da mücadeleleri kazanamadılar. Daha da önemlisi özellikle maçın ikinci yarısında rakibin orta alanda çok iyi pas yapmasına, oyunun temposunu ayarlamasına, çabuk atağa çıkmasına ve buradan oyun kurulmasına engel olamadılar.
Bu üçlünün ilk yarıda yapamadığı işi Tello üstlenmeye kalkınca bu sefer ön taraftan orta sahaya gelme mecburiyeti hissettiğinden Beşiktaş, Holosko'nun da çok dışarda kalmasıyla forvette etkisiz kaldı.
İkinci yarı Tello'nun oyun kurma görevini devralmasıyla ön taraftaki oyuncuların çok etkili ve hareketli olamamaları rakip defansın markajı altında kalmaları da Beşiktaş'ın etkisizliğini devam ettirdi. Beşiktaş kazanamadığına elbette üzülmeli ama bunu düşünürken verdiği bu kadar çok gol pozisyonuyla da aldığı 1 puana sevinebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA